Skip to main content

Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο των Χούθι της Υεμένης από την κατάληψη φορτηγού πλοίου

Φωτ. αρχείου: Houthi Military Media/Handout via REUTERS

Οι Χούθι είχαν προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες ότι θα στρέφονταν κατά ισραηλινών συμφερόντων πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την επιχείρηση κατάληψης του φορτηγού πλοίου «Galaxy Leader» στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Στο οπτικό υλικό που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah φαίνεται ελικόπτερο με κομάντος να προσεγγίζει το πλοίο και ακολούθως οι ένοπλοι να σπεύδουν στη γέφυρα και να υποχρεώνουν τον κυβερνήτη να αλλάξει πορεία.

Το «Galaxy Leader» – το οποίο ανήκει σε εταιρία ισραηλινού επιχειρηματία και το διαχειρίζεται ιαπωνικός ναυτιλιακός όμιλος – οδηγήθηκε στις ακτές της Υεμένης. Οι Χούθι είχαν προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες ότι θα στρέφονταν κατά ισραηλινών συμφερόντων πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, αφότου ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ράμι Ουνγκάρ: Ο Ισραηλινός που φαίνεται να συνδέεται με το πλοίο που κατέλαβαν οι Χούθι- Ο ρόλος του Ιράν στο περιστατικό