Skip to main content

Αντ. Μπλίνκεν: Σύγχυση με τους σταθμούς του ταξιδιού του – Τουρκικά μέσα έκαναν λόγο για στάση στην Κρήτη

REUTERS/Jonathan Ernst/Pool

Προς την Τουρκία οδεύει ο Αμερικανός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ. Τουκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι  αναγκάστηκε να κάνει μια έκτακτη στάση στην βάση της Σούδας στην Κρήτη – κάτι που τελικά διαψεύστηκε.

Το σχέδιο πτήσης του Αμερικανού υπουργού, που προηγουμένως είχε κάνει σύντομη σταση την Κύπρο, ενώ αναμενόταν στην Άγκυρα προκάλεσε ένταση στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε το ερώτημα «αν ο ΥΠΕΞ Μπλίνκεν θα πετάξει απευθείας από τη “νότια Κύπρο” στην Άγκυρα» ενώ σχολίασε πως «αν είναι αλήθεια, κανένα αεροσκάφος από την “ε/κ  διοίκηση νοτίου Κύπρου” δεν έχει μέχρι σήμερα προσγειωθεί στα δικά μας αεροδρόμια. Ελπίζουμε ότι αυτό που δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα, να μην εφαρμοστεί για τον Μπλίνκεν».

Μάλιστα, το αεροσκάφος κατεγράφη από το Flightradar 24 να πετά προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ μετά από λίγο το ίχνος του εξαφανίστηκε από την εφαρμογή.

Αποφεύγει την συνάντηση ο Ερντογάν

Ο Μπλίνκεν φτάνει απόψε στην Τουρκία και θα συναντηθεί αύριο με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε να συναντήσει τον Αμερικανό υπουργό,  επικαλούμενος επίσκεψη στην πόλη Αιντέρ στα βορειοανατολική Τουρκία , τη Δευτέρα.

Πριν από τις δηλώσεις Ερντογάν, το περιβάλλον του Μπλίνκεν είχε εκφράσει αισιοδοξία για πιθανή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο.