Skip to main content

Πολωνία: Στα σύνορα με την Ουκρανία οι Patriot

«Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε την προθυμία της για την ανάπτυξη εκτοξευτήρων Patriot στα σύνορα με την Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάζακ.

Οι εκτοξευτήρες πυραύλων Patriot, προσφορά του Βερολίνου στη Βαρσοβία, θα αναπτυχθούν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε την προθυμία της για την ανάπτυξη εκτοξευτήρων Patriot στα σύνορα με την Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάζακ. «Απομένει να καθοριστεί η εκδοχή του συστήματος, όπως και το πόσο γρήγορα θα φτάσουν σε εμάς και πόσο καιρό θα σταθμεύσουν».

Το Βερολίνο προσέφερε στην Πολωνία την ανάπτυξη συστοιχίας ή συστοιχιών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot για να εξασφαλιστεί η προστασία του εναέριου χώρου της, μετά την πτώση «αδέσποτου» πυραύλου την περασμένη εβδομάδα στην πολωνική επικράτεια που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άμαχοι, δήλωσε χθες η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ στον Τύπο.

Οι δηλώσεις της έρχονται μετά το πυραυλικό χτύπημα σε πολωνικό έδαφος την προηγούμενη εβδομάδα. Ο πύραυλος που χτύπησε πολωνικό χωριό κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, πιθανόν προήλθε- σύμφωνα με τις πολωνικές αρχές και το ΝΑΤΟ πιθανότατα προήλθε από την ουκρανική αεράμυνα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ