Skip to main content

Γάζα: Πώς το Ισραήλ εντοπίζει και πλήττει τους στόχους της Χαμάς

Καπνός διακρίνεται πάνω από την Λωρίδα της Γάζας. REUTERS/Evelyn Hockstein

Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και αυτοματοποιημένα εργαλεία

Πάνω 1.200 νέους στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας υποστηρίζει ότι εντόπισε ο ισραηλινός στρατός που συνεχίζει την χερσαία επιχείρησή του στον παλαιστινιακό θύλακα για σχεδόν μία εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης εντόπισε το αποκαλούμενο «κέντρο στόχων» του.

Η υπηρεσία χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και αυτοματοποιημένα εργαλεία για να «παράγει αξιόπιστους στόχους γρήγορα και με ακρίβεια», σύμφωνα με τον στρατό που σημειώνεται ότι εκατοντάδες στρατιώτες εργάζονται για την παραγωγή νέων στόχων «σε μεγάλη κλίμακα».

Σχολιάζοντας ανώτερος αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών, τον οποίο επικαλούνατι οι Times of Israel, ανέφερε ότι «στον πόλεμο, ο εχθρός συμπεριφέρεται διαφορετικά και δημιουργεί νέες ευκαιρίες».

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι στη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά νέα εργαλεία, προκειμένου να παρέχονται άμεσα στα στρατεύματα που βρίσκονται μέσα στον θύλακα νεότερες πληροφορίες  σχετικά με τους στόχους που πρέπει να χτυπήσουν.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό