Skip to main content

Αλ. Τσίπρας στο Naftemporiki TV: Μεγάλος εθνικός στόχος η σύγκλιση με τις χώρες της Ευρωζώνης

Paterakis Photo

«Αυτό που μπορεί να περιγράψει την αλλαγή παραδείγματος είναι το σύνθημά μας: Δικαιοσύνη για όλους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ανάγκη να γίνει πράξη το μότο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών «Αλλαγή παραδείγματος» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του στο Naftemporiki TV και τον Λάμπη Ταγματάρχη.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον μότο, αρκεί να το κάνουμε πράξη. Χωρίς αλλαγή παραδείγματος η οικονομία δεν μπορεί να γίνει βιώσιμη, δεν μπορεί να έχει προοπτική. Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου είναι κρίσιμη προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη» σημείωσε.

Όπως είπε 4 χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια έχουμε αύξηση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και αύξηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών κατά 10 φορές σε σχέση με το 2019.

Όπως είπε μεγάλος εθνικός στόχος της επόμενης δεκαετίας για τη χώρα θα πρέπει να είναι η σύγκλιση με τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης. «Όλη αυτή η περιπέτεια έχει οδηγήσει στο να συγκρίνεται σήμερα η χώρα με οικονομίες του πρώην ανατολικού μπλοκ και όχι με τις χώρες του ευρώ. Αυτό πρέπει να αλλάξει» τόνισε.

«Οφείλουμε να επενδύσουμε σε ανθρώπινο κεφάλαιο, υποδομές, στο κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία, να αλλάξουμε το παραγωγικό πρότυπο» σημείωσε και κατέληξε:  «Αυτό που μπορεί να περιγράψει την αλλαγή παραδείγματος είναι το σύνθημά μας: Δικαιοσύνη για όλους».