Skip to main content

Γ. Δραγασάκης: Η πτώση της ΕΣΣΔ ακολουθήθηκε από αλαζονεία που οδήγησε τη Ρωσία σε απομόνωση

«Η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης θα έπρεπε να είχε ακολουθηθεί από ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας που θα συμπεριλάμβανε και τη Ρωσία και όχι από αλαζονεία που θα οδηγούσε τη Ρωσία σε απομόνωση», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε πως «ο πόλεμος δεν μπορεί να είναι λύση σε κανένα πρόβλημα. Το όχι στον πόλεμο είναι κατηγορηματικό και αδιαπραγμάτευτο», υπογραμμίζοντας την «χωρίς «ναι μεν αλλά» καταδίκη των πολεμικών ενεργειών και την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται».

Τόνισε ωστόσο πως «δεν είναι εχθρός ο ρωσικός λαός».

«Η αναθεωρητική επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται από κράτη στις μέρες μας εντείνει τη ρευστότητα, δημιουργεί εντάσεις και διαμορφώνει συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς. Κι αυτή η επιχειρηματολογία δεν μπορεί να είναι αποδεκτή».

«Οι κυρώσεις σίγουρα θα πλήξουν τη Ρωσία», εκτίμησε ο Γιάννης Δραγασάκης και συνέχισε: «Οι κυρώσεις όμως είναι το μέσο, όχι ο στόχος. Ο στόχος είναι η ειρήνη. Οπότε οι κυρώσεις δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως συνέχιση του πολέμου με άλλα μέσα, αλλά ως ένας μοχλός πίεσης ακριβώς για την επίτευξη της ειρήνης»

«Οι μεγάλες δυνάμεις τείνουν να βλέπουν τον κόσμο σαν μια «πίτα» που θα μοιράσουν. Οι κοινωνίες και οι λαοί δεν είναι «στρατιωτάκια» σε μια μεγάλη σκακιέρα. Οι στρατιωτικοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε καταστροφή, θάνατο και προσφυγιά. Και σήμερα βιώνει αυτά τα δεινά ο ουκρανικός λαός, που πρέπει να στηρίξουμε με ανθρωπιστική βοήθεια και υποδοχή όσων αναγκάστηκαν ν’ αφήσουν τη χώρα τους», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

naftemporiki.gr