Skip to main content

Wall: Νέο υψηλό για τον S&P 500

REUTERS/Brendan McDermid

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν πάντως στο ραντάρ των επενδυτών

Με νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street o S&P 500, καθώς η Netflix καθοδήγησε το ράλι μεταξύ των κορυφαίων τεχνολογικών.

Ο S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% στις 4.868,55 μονάδες που σηματοδοτούν νέο ρεκόρ. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,36% τερματίζοντας στις 15.481,92 μονάδες. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών και για τους δύο δείκτες. Αντίθετα, ο Dow Jones έκλεισε και σήμερα με πτώση 99,06 μονάδων ή 0,26% στις 37.806,39 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από τις απώλειες των μετοχών των Verizon και 3M μία ημέρα μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Η μετοχή της Netflix ενισχύθηκε περισσότερο από 10%, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών της άγγιξε ιστορικά υψηλά στα 260,8 εκατ. άτομα. Τα έσοδά της ήταν επίσης καλύτερα των προσδοκιών, ενώ θετικές ήταν και οι προβλέψεις της για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Τελικά, οι επιχειρήσεις αποδεικνύονται πιο ανθεκτικές απ΄ό,τι αναμενόταν, παρότι έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για περισσότερους κινδύνους όσον αφορά στην οικονομία», αναφέρει ο Τσαρλι Ρίπλεϊ, στρατηγικός αναλυτής της Allianz Investment Management.

Eπίσης, η Microsoft ενισχύθηκε περισσότερο από 1% με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να ξεπεράσει προς στιγμή το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά. Αντίστοιχα, η μετοχή της Meta ενισχύθηκε 1,4%, με το μητρικό όμιλο του Facebook να ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση το φράγμα των 1 τρισ.δολαρίων.

Τα παραπάνω κέρδη εντάσσονται στο γενικότερο ράλι των μετοχών τεχνολογίας που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και στις αρχές του 2024 και ώθησε το δείκτη S&P 500 σε αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά, ανοίγοντας το δρόμο για νέο ανοδικό κύκλο. Ο κλάδος τεχνολογίας πληροφορικής και υπηρεσιών επικοινωνίας είχαν το προβάδισμα με κέρδη 1,2% και 0,8% αντίστοιχα.

Ωστόσο, η μετοχή της ΑΤ&Τ υποχώρησε περίπου 3% στα κατώτερα του αναμενομένου τριμηνιαία αποτελέσματα.

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν πάντως στο ραντάρ των επενδυτών, με Tesla, Las Vegas Sands και ΙΒΜ να ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το σημερινό κλείσιμο της Wall Street. Περισσότερες από το 16% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, ξεπέρασαν σε ποσοστό 71% τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με την FactSet.

«Οι αγορές είναι πολύ αισιόδοξες. Το κλειδί αυτή τη στιγμή είναι η αντίδραση της αγοράς στα εταιρικά κέρδη», σημειώνει ο Λάρι Τενταρέλι, ιδρυτής της Blue Chip Daily Trend Report.