Skip to main content

Market Beat: Η αγοραία εντολή για υποταγή  στα κελεύσματα της FED δοκιμάζει την ανοδική δυναμική παγκόσμια

ΟΙ ασιατικές αγορές  εμφανίζουν μεικτή εικόνα ενώ ξεκίνησαν με άνοδο γενικευμένη.

Στα διεθνή

·        Οι ασιατικές αγορές  μετοχών υποχώρησαν σήμερα καθώς οι επενδυτές έλαβαν υπόψη  τα επιθετικά σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve προσβλέποντας στη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Πέμπτη για σαφήνεια σχετικά με την τροχιά των επιτοκίων.

Ο Κώστας Ιωαννίδης

·        Οι κινεζικές μετοχές στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν μετά από άνοδο 2% τη Δευτέρα, ενώ ο δείκτης Topix της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο μετά το εκ νέου άνοιγμα μετά από αργία. Πτώση σημείωσαν και οι δείκτες στην Αυστραλία και τη Νοτιοανατολική Ασία. Τα συμβόλαια για τον S&P 500 διολίσθησαν αφού ο δείκτης απέτυχε να παραμείνει πάνω από το βασικό επίπεδο των 3.900, διαγράφοντας μια άνοδο που έφτασε σχεδόν το 1,5% τη Δευτέρα.

·        Οι traders που ελπίζουν σε ένα γρήγορο τέλος στις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων καθώς ο παγκόσμιος πληθωρισμός ψύχεται, έκαναν έλεγχο πραγματικότητας τη Δευτέρα, όταν η πρόεδρος της Fed Bank of San Francisco Mary Daly είπε ότι αναμένει από την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κάπου πάνω από 5%. Ο ομόλογός της από την Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστιτς σημείωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πλειοψηφικά πιστεύουν θα πρέπει να αυξηθούν πάνω από το 5% στις αρχές του δεύτερου τριμήνου και στη συνέχεια να σταματήσουν για «μεγάλο χρονικό διάστημα».

·        Αυτό αφήνει όσους στοιχηματίζουν σε πιο αργές αυξήσεις να περιμένουν την έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Πέμπτη.

·        Οι ανησυχίες σχετικά με την ύφεση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη φέτος αντισταθμίστηκαν από την ανανεωμένη αισιοδοξία για την Κίνα. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έκανε μια απότομη στροφή στους αυστηρούς περιορισμούς Covid στις αρχές Δεκεμβρίου και ακολούθησε γρήγορα άλλες φιλικές προς την αγορά αλλαγές. Η κινεζική οικονομία προβλέπεται τώρα να αναπτυχθεί κατά 4,8% φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

·        Ομόλογα Η απόδοση των 10ετών ομολόγων παρουσίασε μικρή μεταβολή στο 3,54%

·        Βασικά γεγονότα αυτής της εβδομάδας:

·        Αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ, σήμερα

·        Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell μεταξύ των ομιλητών στο συμπόσιο της Riksbank στη Στοκχόλμη, σήμερα

·        Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένεται να δημοσιεύσει έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές σήμερα

·        Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ μιλούν στη διάσκεψη Euromoney στη Βιέννη, την Τετάρτη

·        ΔΤΚ ΗΠΑ, αρχικές αιτήσεις ανεργίας, Πέμπτη

·        Ο πρόεδρος της Fed του St Louis, James Bullard, στην εικονική εκδήλωση του Wisconsin Bankers Association, την Πέμπτη

·        Citigroup, JPMorgan Chase, Wells Fargo αναφέρουν κέρδη, Παρασκευή

·        Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 υποχώρησαν 0,3%. Ο S&P υποχώρησε 0,1% τη Δευτέρα

Στην Αθήνα

Όταν για τις ανάγκες του site και της τηλεόρασης της Ν, το πρωί της Δευτέρας είδαμε την εικόνα των ασιατικών συναλλαγών, αναζητήσαμε τους λόγους που είχαν ανοδική δυναμική. Επιλέξαμε ως πλησιέστερη στην αλήθεια την ύπαρξη ελπίδας πως τα δεδομένα για τον ΔΤΚ των ΗΠΑ θα αποκαλύψουν πως και εκεί, όπως στην ευρωζώνη, οι πληθωριστικές πιέσεις κορύφωσαν στα μέσα Δεκεμβρίου. Επιτρέποντας στην FED να ακολουθήσει μικρότερα βήματα στη σύσφιξη. Τα ΣΜΕ για τους δείκτες των μεγάλων χρηματιστηρίων της ευρωζώνης ήταν όλα με κέρδη και θεωρήσαμε πιθανή την συνέχεια της ανόδου και στην Αθήνα. Με άλλα λόγια αυτό προέκυπτε από το κλίμα στα διεθνή.

Με διάθεση ερμηνείας της αισιοδοξίας που επικράτησε από το πρωί χθες εμφανίστηκαν οι εγχώριοι αναλυτές με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ να αναφέρει: “Ο πληθωρισμός υποχώρησε κατά σχεδόν 1 ποσοστιαία μονάδα το Δεκέμβριο στην Ευρωζώνη και ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε, προκαλώντας ευφορία στις Αγορές. Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ο ΓΔ ξεπέρασε τις 950 και κινείται προς τις 971 – 973 μονάδες, που συνιστούν την επόμενη περιοχή αντίστασης”. Η  Optima Bank ειδοποίησε “Περιμένουμε πως η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στις Διεθνείς Αγορές, θα προσφέρει στήριξη στο Χ.Α.” Ενώ η Piraeus Sec. δήλωνε κατηγορηματικά “Η βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία, σε συνδυασμό με το αυξημένο ενδιαφέρον για χρηματοοικονομικούς τίτλους, λόγω του σχεδίου αποεπένδυσης του ΤΧΣ, αναμένεται να οδηγήσει την εβδομάδα”.

Για όσους ενδιαφέρονται για συσχετίσεις, αναφέρουμε πως ο ΔΤΡ άνοιξε με ανοδικό χάσμα 4,2 μονάδων (0,63%) “αναγκάζοντας” τον  FTSE25 σε άνοιγμα με ανοδικό χάσμα 6,3 μονάδων (0,27%) και τον ΓΔ με μεταβολή στο άνοιγμά του (0,22%). Ο δε FTSEM είχε την καλύτερη εικόνα αφού στις 11:17 είχε μια μόνο μετοχή με απώλειες και μεταβολή 0,93%. Ο ΓΔ ήταν στις 955,93 με μεταβολή 0,47% και ο τζίρος ήταν στα 15 εκατ. ευρώ με2 εκατ. αξία πακέτων. Πολλοί λοιπόν είχανε πάρει στα σοβαρά τις εξελίξεις στο ΧΑ. Αυτό ακριβώς υπογράμμισε η εικόνα της αγοράς και στις 14:30 με τον τζίρο πλέον στα 41,9 εκατ. ευρώ και αξία πακέτων στα 5,7 εκατ. και τον ΓΔ στις 956,93 +0,58% μονάδες.

Αυτό που είχε αλλάξει ριζικά ήταν η αναλογία των ανοδικών 13 έναντι 9 έναντι των καθοδικών blue chip. ΑΛΦΑ +4,67% και ΠΕΙΡ +3,37% με υψηλή αξία συναλλαγών και πακέτα για αυτές αξιομνημόνευτα είχαν καταλάβει τις δυο πρώτες θέσεις της κατάταξης με τη μεγαλύτερη άνοδο. ΒΙΟ ΚΟΥΕΣ ακολουθούσαν με τα μισά από τα κέρδη των τραπεζικών.  Αλλά και στις 9 καθοδικές μόνο η ΜΥΤΙΛ είχε απώλειες -1,2%. Ο ΔΤΡ στο 1,98% με τζίρο 19 εκατ. ευρώ από τις 14:20 ειδοποιούσε για όσα ακολούθησαν. Δηλαδή για την υπέρβαση των 700 μονάδων με άνεση και τζίρο στα 43,1 εκατ. ευρώ.

Βέβαια στο φινάλε αποδείχθηκε πως ζήτηση χωρίς κορεσμό χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση των ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, ενώ το ενδιαφέρον για τα τραπεζικά blue chip δεν το αποστέρησε από μετοχές που είχαν αρχίσει να ξεχωρίζουν από το τέλος Δεκέμβρη. Αναφερόμαστε στις ΔΕΗ +2,72%, ΑΡΑΙΓ +2,31%,  ΒΙΟ +3,54%. Μετά από το έκτο ανοδικό κλείσιμο του ΓΔ νομίζουμε πως έγινε σαφές το γιατί επιμέναμε να αποδιώξουν οι ιδιώτες επενδυτές την αρνητική προκατάληψη και να πιστέψουν, κόντρα στους εγχώριους και εκτός αγορών Ρουμπινί, στην ξεχωριστή δυναμική της Αθήνας.

Βέβαια σήμερα θα δοκιμαστεί η ανοδική ορμή και ίσως δημιουργηθούν  ευκαιρίες για τοποθετήσεις επιλεκτικά

ΗΠΑ

Μικτή εικόνα στα  πρόσημα των μεταβολών των βασικών δεικτών στη Wall Street εν αναμονή της μέτρησης του πληθωρισμού που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έρευνα της Fed που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι καταναλωτές νιώθουν το βάρος του πληθωρισμού να μειώνεται.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,34% ή 112 μονάδες στις 33.517,7 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε οριακή πτώση 0,08% στις 3.892 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,63% στις 10.635,7 μονάδες. Στον βιομηχανικό Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (+5%) και Intel (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Merck & Co (-4%) και Johnson & Johnson (-2,6%).

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,53% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 4,21%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό οκτώ μηνών καθώς ενισχύθηκε 0,4% στα 1.877 δολάρια η ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 1% έναντι του ευρώ

ΕΥΡΩΠΗ

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση από το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,88% στις 448,35 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,33% στις 7.725 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,25% στις 14.793 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,68% στις 6.907,4 μονάδες.

Από το μακροοικονομικό πεδίο σταθερό στο 6,5% παρέμεινε το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, όπως ενημέρωσε η Eurostat, με το ποσοστό να υποχωρεί κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 6% τον Νοέμβριο. Σε ετήσια βάση, μειώθηκε κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Παράλληλα, το ευρώ κινήθηκε υψηλότερα 1,1% σε σχέση με το δολάριο αγοράζοντας 1,0759 δολάρια. Αυξήθηκε 0,2% η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2022 σε μηνιαία βάση, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis στην προσωρινή έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες. Τον Οκτώβριο  είχε υποχωρήσει 0,4% μηνιαίως.

ΧΑ

Με τις τράπεζες στο τιμόνι  άνοδος +1,2% με κλείσιμο πάνω από τις 962 μονάδες

Οι επενδυτές στην πρώτη σύνοδο της εβδομάδας, με υψηλότερο  τζίρο και αξία  πακέτων 58,9 εκατ. ευρώ, οδήγησαν στο τέλος της ελεύθερης διαπραγμάτευσης τον μέσο όρο στις 962,84 μονάδες (+1,20%). Μετά, στις δημοπρασίες, που βελτίωσαν τον τζίρο και υπήρξε θετική παρέμβαση κατά την εξέλιξή τους για τον ορισμό τιμής κλεισίματος, οι θεσμικοί ανέβασαν ελαφρώς τις αποτιμήσεις. Οδήγησαν στο τέλος της συνεδρίασης την τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 962,84 από 951,45 μονάδες την προηγούμενη, με μεταβολή +1,20% ή 11,4 μονάδες ψηλότερα από το κλείσιμο της 5/1/23.

Εμφανίστηκαν 15 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που χαρακτηρίστηκαν από υπεροχή της ζήτησης για αυτά ώστε στο κλείσιμο βρέθηκαν 4 με κέρδη από +2,5% ως +7% ήτοι ΑΛΦΑ +7,01% ΠΕΙΡ +4,07%, ΒΙΟ +3,54%, ΔΕΗ +2,72%  και ακολούθησαν ΤΙΤC +2.40% ΑΡΑΙΓ +2,31% και ΕΤΕ +2,08%. Από τις 7 πτωτικές απώλειες πάνω από -1% είχαν ΕΥΔΑΠ  -1,33% και ΜΥΤΙΛ -1,08%.

Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 141,9 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων ήταν 62,3 εκατ. ευρώ και τα 50 εκατ. αφορούσαν την ΜΥΤΙΛ, τα 3,380 εκατ. την ΑΛΦΑ, τα 2,943 την ΕΥΡΩΒ, τα 1,713 πήγαν στον ΟΠΑΠ,  τα 1,5 εκατ. την ΠΕΙΡ, τα 1,09 τον ΟΤΕ, τα 1,035 την ΕΤΕ  ενώ 0,672 ήταν για την ΜΟΗ.

Στατιστικά

Σημείωσαν άνοδο 63 μετοχές και 45 απώλειες, ενώ σταθερές στο κλείσιμο βρέθηκαν 18. Η συνολική κεφαλαιοποίηση κατέληξε στα 67,752 από 67,147 δις ευρώ.

Η απόδοση  των 10ετών ομολόγων από το 4,345% την προηγούμενη έγινε 4,421% έχοντας φθάσει στο 4,487% ενδοσυνεδριακά.

Ο ΔΤΡ έκλεισε στις 701,75 μονάδες με μεταβολή +3,54%. Ο τζίρος του τραπεζικού κλάδου ανήλθε   στα 43,113 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε ως εξής ΑΛΦΑ +7,01% απασχόλησε 16,092 εκατ. ευρώ, η ΕΤΕ +2,08% απασχόλησε 5,729  εκατ. ευρώ, η ΠΕΙΡ +4,07% απασχόλησε 6,476 εκατ. ευρώ και η ΕΥΡΩΒ +1,68% απασχόλησε 5,956 εκατ. ευρώ χωρίς πακέτα.

Ο FTSE25 έκλεισε με κέρδη +1,31% στις 2340,56 μονάδες την προηγούμενη, ήτοι 30,22 μονάδες ψηλότερα  από το κλείσιμο της 5/1/23, ενώ ο FTSEΜ είχε μεταβολή +0,89%.

Τεχνική  ανάλυση παράγωγα

Με αύξηση των όγκων διατήρηση των long στοιχημάτων

Διατηρήθηκε  η απόσταση ανάμεσα στην τιμή κλεισίματος των ΣΜΕ Ιανουαρίου και του υποκείμενου δείκτη στις 3 μονάδες.

Η ευθεία παρέμβαση της Fed μόλις διαπίστωσε πως γεννήθηκαν ελπίδες που εκτροχίασαν το φρόνημα των επενδυτών ανάγκασε σε ανατροπή της διάθεσης για ρίσκο στις ασιατικές συναλλαγές και σήμερα θα δοκιμαστεί το ανοδικό momentum του FTSE25

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη μόνιμα σε θετικό πεδίο. Το άνοιγμα στις 2316,60 μονάδες αντιστοιχούσε σε ανοδικό  χάσμα 6,26  μονάδων. Η εγγραφή του υψηλού ημέρας στις 17:11  έφερε τις 2340,95 μονάδες (1,32%). Το κατώτερο σημειώθηκε στις 12:15  και ήταν οι 2315,24  μονάδες (+0,21%). Τον έκλεισαν τελικά 23,97 μονάδες ψηλότερα από την προηγούμενη στις 2340,56. Ο τζίρος στα παράγωγα ανήλθε στα 15,573 εκατ. ευρώ.

Στα ΣΜΕ του 25άρη της σειράς Ιανουαρίου ο όγκος διαμορφώθηκε στα 908 ΣΜΕ με ανώτερο στις 2345,00 μονάδες κατώτερο τις 2312,75  με τελευταίες πράξεις στις 2345,00  και τιμή κλεισίματος στις 2337,50 από 2307,00 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ ανήλθαν σε 4587 από 4664. Επίσης άλλαξαν χέρια 33  ΣΜΕ λήξης Φεβρουαρίου με ανώτερο στις 2335,00 μονάδες κατώτερο τις 22315  με τελευταίες πράξεις στις 2305,00 και τιμή κλεισίματος 2331,00 από 2294,00 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 32823 από 299.

Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη η δραστηριότητα ήταν χαμηλή. Στα δικαιώματα αγοράς της σειράς Ιανουαρίου το ενδιαφέρον ήταν ανύπαρκτο. Το ενδιαφέρον για την επόμενη σειρά λήξης Φεβρουαρίου έφερε 1 συμβόλαιο στις 2350 μονάδες. Στα δικαιώματα πώλησης της σειράς Ιανουαρίου  ο όγκος ήταν 59 συμβόλαια για τιμές εξάσκησης από τις 2200 ως τις 2350 μονάδες. Για την επόμενη και δεύτερη  σειρά του 2023 διακινήθηκαν 17 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης στις2200 και 2250 μονάδες.

Ο ΔΤΡ στην συνεδρίαση της Πέμπτης 5/1  έκλεισε 677,78 μονάδες. Σήμερα Δεύτερα  9/1/23  κινήθηκε  μεταξύ των 682,02 μονάδων (+0,63%), με τιμή ανοίγματος τις 682,28 και ανώτερο τις 701,75 μονάδες  έκλεισε στις 701,75 μονάδες με μεταβολή +3,54%. Ο τζίρος του τραπεζικού κλάδου ανήλθε   στα 43,113 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε ως εξής ΑΛΦΑ +7,01% απασχόλησε 16,092 εκατ. ευρώ, η ΕΤΕ +2,08% απασχόλησε 5,729  εκατ. ευρώ, η ΠΕΙΡ +4,07% απασχόλησε 6,476 εκατ. ευρώ και η ΕΥΡΩΒ +1,68% απασχόλησε 5,956 εκατ. ευρώ χωρίς πακέτα.

Στα ΣΜΕ του δείκτη των τραπεζών τρέχουσας σειράς, λήξης Μαρτίου άλλαξαν χέρια 77 συμβόλαια με ανώτατο στις 691,75 και κατώτερο στις 684,00 και ορίστηκε τιμή κλεισίματος στις 697,00  μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν  298 από 223.

Από τις μετοχές του 25άρη, δεν απόκτησαν αρνητικό πρόσημο στην ημερήσια μεταβολή τους οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΒΙΟ, ΔΕΗ, ΚΟΥΕΣ και TITC. Μέσω των τελικών δημοπρασιών στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΒΙΟ, ΔΕΗ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στα ΣΜΕ επί μετοχών οι όγκοι ενισχύθηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις άλλαξαν υπολογίσιμα οι ανοικτές θέσεις για τις  σειρές Μαρτίου. Ξεχώρισαν τα ΣΜΕ:

Της ΑΛΦΑ με όγκο 28167 ΣΜΕ της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 1,15 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 140.456 από 152.463 ΣΜΕ.

Της ΕΤΕ που άλλαξαν χέρια 3743 συμβόλαια της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 3,96  και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 13.815 από 14.307 ΣΜΕ.

Της ΕΥΡΩΒ με 5856 ΣΜΕ της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 1,14 και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 14841 από 15328.

Της ΠΕΙΡ είχαν όγκο 11.219  ΣΜΕ με τιμή κλεισίματος στα 1,57 ευρώ και οι  ανοικτές θέσεις έγιναν 51932 από 52167 ΣΜΕ.

Τα καλύτερα σε όγκο εκτός των τραπεζικών blue chip ήταν τα 1248  ΣΜΕ της ΔΕΗ για την τρέχουσα σειρά και τα 442  ΣΜΕ του ΟΤΕ για σειρά Μαρτίου.

Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo αφορούσε τα 2500 συμβόλαια για ΜΠΕΛΑ, τα 700 για ΜΟΗ, τα 600 για ΕΕΕ, τα 500 για ΟΠΑΠ, τα 200 για ΒΙΟ και τα 150 για ΟΤΕ.

Σήμερα

ΟΙ ασιατικές αγορές  εμφανίζουν μεικτή εικόνα ενώ ξεκίνησαν με άνοδο γενικευμένη

Στις 9:15 δική μας ώρα:

Ο ιαπωνικός Nikkei ήταν με κέρδη +0,74%

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας είχε μεταβολή -0,28%

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας ανέβαινε κατά +0,19%

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ είχε απώλειες  -0,40%.

Αλλά και ο βασικός δείκτης της Σαγκάης κέρδιζε 0,48%