Skip to main content

11ο συνέδριο Security Project 2024: Οι διεθνείς τάσεις και οι εγχώριες εξελίξεις στον κλάδο ασφάλειας

Φωτ. Facebook/ Security Manager

«Το μέλλον θα διαμορφωθεί πάνω στον συνδυασμό των εξελιγμένων τεχνολογικών λύσεων με στελέχη ασφάλειας που θα έχουν την ικανότητα και τα προσόντα να τις αξιοποιήσουν» σημείωσε ο Αιμίλιος Βουδούρης, Commercial Director της G4S

Οι διεθνείς τάσεις και οι εγχώριες εξελίξεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου ασφάλειας βρέθηκαν στο επίκεντρο του 11ου συνεδρίου Security Project 2024 «ΑΣΦΑΛΕΙΑ 4.0 – Ο Δρόμος προς το Μέλλον», που οργανώθηκε στις 29 Μαρτίου στην Αθήνα.

Αναλύοντας κατά την ομιλία του τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας για τον κλάδο «World Security Report» και αξιολογώντας τις διαφαινόμενες τάσεις, ο κ. Αιμίλιος Βουδούρης, Commercial Director της G4S, περιέγραψε σταθερή αύξηση της ζήτησης για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης που θα ενσωματώνουν και αξιοποιούν ολοένα και περισσότερο τεχνολογίες αιχμής.

Η έρευνα «World Security Report» είναι η πρώτη αυτού του είδους και εύρους στον κλάδο και πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες της Allied Universal και την G4S. Τα ευρήματά της διαμορφώθηκαν βάσει απαντήσεων 1.800 Chief Security Officers από μεγάλες και διεθνείς εταιρείες 30 χωρών με ένα άθροισμα τζίρου που κατά το 2022 ξεπέρασε τα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυξημένες απειλές που δεν είναι μόνο φυσικές, αλλά και ψηφιακές»

«Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πλέον αυξημένες εσωτερικές και εξωτερικές απειλές που δεν είναι μόνο φυσικές, αλλά και ψηφιακές. Η ανάγκη για δυνατότητα παροχής υβριδικών υπηρεσιών από πλευράς μας καθίσταται μονόδρομος προκειμένου να παρέχουμε την ασφάλεια που απαιτείται. Το μέλλον θα διαμορφωθεί πάνω στον συνδυασμό των εξελιγμένων τεχνολογικών λύσεων με στελέχη ασφάλειας που θα έχουν την ικανότητα και τα προσόντα να τις αξιοποιήσουν επιτυχώς» σημείωσε.

Επικεντρώνοντας στην ελληνική αγορά και ειδικότερα στα συστήματα ασφάλειας, ο κ. Γεώργιος Μαυρίδης – Διευθυντής πωλήσεων SMP και Συνδρομητικών υπηρεσιών της G4S, παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχουν οι προτάσεις της εταιρείας, έχοντας εισάγει και την επιλογή της συνδρομητικής χρήσης του εξοπλισμού. «Επενδύουμε σταθερά στην τεχνολογία και σε καινοτομίες που καθιστούν την ανάλυση ρίσκου και τον εντοπισμό κινδύνου ταχύτερη και ακριβέστερη. Η αξιοποίηση όμως της τεχνολογίας είναι και συνάρτηση του επιπέδου και της εμπειρίας των ανθρώπων που τη χειρίζονται. Ως εταιρεία εξελίσσουμε διαρκώς τις δυνατότητες των τεχνικών μας συμβούλων και εγκαταστατών, καθώς και των εποπτών κέντρων ελέγχου, αξιολογώντας τον ανθρώπινο παράγοντα ως καθοριστικό για την επιτυχή και εύρυθμη επιλογή, εγκατάσταση και λειτουργία κάθε συστήματος, όσο τεχνολογικά εξελιγμένο και άρτιο και αν είναι σε επίπεδο παραγωγής», τόνισε ο κ. Μαυρίδης.