Skip to main content

Airbus: Καμία εγγύηση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο μέλλον

Κάθε δυνατή προσπάθεια να μειώσει το λειτουργικό της κόστος χωρίς να καταφύγει σε υποχρεωτικές απολύσεις, θα καταβάλει η Airbus,  όπως δήλωσε ο CEO της Γκιγιόμ Φορί στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL την σήμερα Τρίτη, ωστόσο όπως τόνισε δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνουν στο μέλλον.  

Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια έχει δηλώσει ότι απαιτείται να μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 15.000.

Με τα αεροπορικά ταξίδια σχεδόν να έχουν σταματήσει εξαιτίας των περιορισμών και του φόβου που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τις παραγγελίες νέων αεροσκαφών.

«Η κρίση είναι υπαρξιακή. Η επιβίωσή μας ως επιχείρηση κινδυνεύει ενδεχομένως εάν δεν λάβουμε τα σωστά μέτρα. Τα λαμβάνουμε», ανέφερε ο Φορί.

«Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τόση αβεβαιότητα, που νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικές απολύσεις, εάν θέλουμε να προσαρμοστούμε στην κατάσταση», πρόσθεσε.

«Από την άλλη πλευρά, αυτό που λέω ξεκάθαρα είναι ότι έχουμε πολλή δουλειά, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

«Υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ των εθελοντικών και των υποχρεωτικών απολύσεων».

Σε επιστολή που στάλθηκε στο προσωπικό αυτό το μήνα, ο Φορί προειδοποίησε ότι η εταιρεία μπορεί να χρειασθεί να πραγματοποιήσει υποχρεωτικές απολύσεις, αφού τα αεροπορικά ταξίδια δεν κατάφεραν να ανακάμψουν από την πανδημία όσο γρήγορα αναμενόταν.

Πηγή: Reuters