Έναν απρόσμενο σύμμαχο έχει βρει η μουσική βιομηχανία. Πρόκειται για τους δημιουργούς ηλεκτρονικών παιχνιδιών, οι οποίοι σε μία περίοδο κατά την οποία οι δισκογραφικές εταιρείες αιμορραγούν οικονομικά εξαιτίας της δυνατότητας για δωρεάν ψηφιακή πρόσβαση σε τραγούδια, οι ίδιοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να πληρώσουν σημαντικά ποσά για να «ντύσουν» τα προϊόντα.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal τους τελευταίους μήνες οι μεγάλες δισκογραφικές έχουν καταλήξει σε συμφωνίες με την SongLily, μία νεοσύστατη εταιρεία παροχής δικαιωμάτων μουσικής, η οποία στοχεύει σε δημιουργούς videogames και άλλων εφαρμογών. Υπολογίζεται ότι ανά τον κόσμο οι δημιουργοί τέτοιου είδους λογιμισκού είναι περισσότεροι από 19 εκατομμύρια.
Οι συμφωνίες επιτρέπουν στην SongLily να προσφέρει ορισμένες γνωστές μουσικές επιτυχίες στους δημιουργούς videogames καταβάλλοντας μία ετήσια συνδρομή. Αυτή τη στιγμή η συνδρομή έχει οριστεί στα 1.440 δολάρια ανά τραγούδι, που ανήκει σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, και επιτρέπει έως και 100.000 donwloads για εφαρμογές.
Το αντίτιμο θεωρείται ελκυστικό τόσο για τους δημιουργούς των εφαρμογών όσο και για τη μουσική βιομηχανία, καθώς είναι 10 υψηλότερο από εκείνο, που λαμβάνουν ετησίως από το μέσο συνδρομητή υπηρεσιών streaming, όπως είναι το Spotify και η Apple Music.
H μουσική βιομηχανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της WSJ, έχει χάσει το 60% της αξίας της από το 2000. Τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζει έσοδα 15 δισ. δολαρίων, με τα 2 δισ. δολάρια να προέρχονται από τις υπηρεσίες streaming.