Skip to main content

Ντέισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος, αλλά…

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών διαπιστώνει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

«Εργάζονται σκληρά αυτή τη στιγμή και αυτό ακριβώς είναι που έχουμε κερδίσει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όπου περιέγραψε την πορεία των διαβουλεύσεων.

Πρόσθεσε όμως, σύμφωνα με το Bloomberg, πως «στο τέλος θα δούμε μονάχα τα αποτελέσματα και δεν έχουμε φθάσει ακόμα τόσο μακριά».

Στο ίδιο κλίμα, σημείωσε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς προκειμένου να πει εάν οι συνομιλίες με την Ελλάδα έχουν φθάσει σε ένα σημείο καμπής.

Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών συνεχίζονται στις Βρυξέλλες σε επίπεδο Brussels Group.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ελληνικές διπλωματικές πηγές, οι σημερινές συνεδριάσεις αφορούν θέματα ενέργειας, φορολογίας και πολιτικές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.

Οι συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες ως αύριο Σάββατο, 7.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθούν και την Κυριακή.

Πηγή: ΑΜΠΕ