Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2017 – Η πιο καταξιωμένη εσπερίδα στην ελληνική αγορά, με επίκεντρο το Freight Forwarding, διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας, στις 13 Φεβρουαρίου 2018, με τίτλο: Digital Freight Forwarding Transformation και τελεί υπό την αιγίδα των EEL, ΟΦΑΕ, ΠΕΕΔ και ΣΥΝΔΔΕ&L. Κατά την έναρξη της εσπερίδας ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Οικονομίας, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης θα απευθύνει χαιρετισμό.
Η βασική θεματολογία της εσπερίδας χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Κατά τη διάρκεια της 1ης ενότητας, η οποία είναι προσανατολισμένη στην ψηφιοποίηση των πληροφοριών και των εγγράφων μεταφοράς, αναμένεται να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο επιταχύνονται οι διαδικασίες όταν αυτές ψηφιοποιούνται, αλλά και πως εξαλείφονται οι πιθανότητες λαθών με την παράλληλη μείωση κόστους διαχείρισης -ακόμα και κατά 5€ ανά παραγόμενο έγγραφο. Στην ίδια ενότητα θα παρουσιαστούν τα: e-CMR, e-δελτίο αποστολής, e-τιμολόγιο, e-φορτωτική, ψηφιακά πιστοποιητικά, e-Bill of Landing (e-BoL), ηλεκτρονική/ ψηφιακή υπογραφή, ενώ εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς (ΟΦΑΕ, ΣΥΝΔΔΕ&L, ΠΕΕΔ και EEL) θα τοποθετηθούν στο θέμα της ψηφιοποίησης της ελληνικής εμπορευματικής μεταφοράς και στους λόγους που περιορίζουν σήμερα τη χρήση ηλεκτρονικού τιμολογίου στο 3% των συναλλαγών. Τέλος, θα καταγραφεί η ωφέλεια των επιχειρήσεων από την ενοποίηση κερματισμένων συστημάτων και εντύπων μεταφοράς (CMR, BoL, Air-waybill, packing list, Cargo Manifest, Dangerous goods declaration, κλπ) σε ένα ενιαίο digital freight document.
Στη 2η ενότητα θα αναπτυχθεί το θέμα του νέου κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων GDPR που θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 25 Μαΐου 2018. Τι συνεπάγεται το GDPR για τις μεταφορές, τι πρέπει να κάνουν οι εταιρείες του κλάδου για να αποφύγουν δυσβάσταχτα πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν από το 2% έως το 4% του τζίρου τους, αλλά και πως μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα δεδομένα που διαθέτουν είναι κάποια από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στη δεύτερη ενότητα.
Η εσπερίδα θα ολοκληρωθεί με την 3η ενότητα, θέμα της οποίας είναι οι «τεχνολογίες ψηφιοποίησης». Στην εποχή του Internet of Things, των Omni-channel και του Block chain η ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα φαίνεται να κινείται με μειωμένες ταχύτητες σε σχέση με τους ρυθμούς που απαιτούν οι εξελίξεις. Πως μπορεί να αλλάξει αυτό μέσα από την επέκταση του POD/IOD και πως μπορεί να ενσωματωθεί η ψηφιοποιημένη πληροφορία στο last mile. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα παρουσιαστούν οι λύσεις του Control Tower και real time διαχείριση μέσων μεταφοράς εμπορευμάτων, μαζί με τα data analytics για τη βελτίωση του transport planning.
Η εσπερίδα απευθύνεται σε εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις, διεθνείς Freight Forwarders, 3PLs, ναυτιλιακές εταιρείες και πρακτορεία, επιχειρήσεις διεθνών οδικών μεταφορών, ταχυμεταφορικές με διεθνές δίκτυο, αεροπορικές, σιδηροδρομικές και συνδυασμένων μεταφορών, επιχειρήσεις που διαχειρίζονται μεταφορικές υποδομές & αυτοκινητοδρόμους, προμηθευτές συστημάτων πληροφορικής, ασφαλιστικές, εταιρίες leasing μεταφορικού εξοπλισμού και παγίων, κ.ά.
Το Digital Freight Forwarding Transformation θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Holiday Inn Αττικής Οδού, από τις 16.30-21.00. Διεξάγεται με την επιστημονική υποστήριξη της Planning και τη Χρυσή Χορηγία των εταιρειών OnLine Data και ORTEC.
Χορηγοί: Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών, PTL και Goldair Cargo.
Χορηγοί Επικοινωνίας: Supply Chain & Logistics, Supplychain.gr, Car & Truck, Logistics Leader, Logistics & Management, Τροχοί & ΤIR.
Πληροφορίες, πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής: http://www.scisce.eu/uploads/teliko.pdf
Για περισσότερες πληροφορίες: Μαριτίνα Λάμπρου, Director Institute Supply Chain, 210 6180104