Skip to main content

ACTA: Πραγματοποιήθηκε για 22η χρονιά ο Ελληνικός Τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist 2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας πολύτιμος μηχανισμός για την αξιολόγηση και πιστοποίηση των ψηφιακών γνώσεων των συμμετεχόντων

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 για 22η χρονιά, o Όμιλος TÜV AUSTRIA στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής εταιρίας και εξειδικευμένου φορέα πιστοποίησης προσώπων την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε, στα σύγχρονα γραφεία της TÜV AUSTRIA Hellas, τον ελληνικό τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist 2024, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Εκατό διακριθέντες μαθητές στα Microsoft Office Apps από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 13 έως 22 ετών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κερδίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Τελικό. Από τη διοργάνωση αναδείχθηκαν οι τρεις μεγάλοι νικητές, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Οι νικητές θα ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία διεκδικώντας μια θέση στο παγκόσμιο βάθρο της κατηγορίας τους, η οποία θα συνοδεύεται από δώρα, υποτροφίες και επίσκεψη στο Disney World!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας πολύτιμος μηχανισμός για την αξιολόγηση και πιστοποίηση των ψηφιακών γνώσεων των συμμετεχόντων, σε τρία κορυφαία εργαλεία τεχνολογίας: το MS Word, το MS Excel και το MS PowerPoint. Το ελληνικό σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας η ACTA προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή και να διαγωνιστούν σε αυτές. H πρωτοβουλία υποστηρίζεται έμπρακτα από τη Microsoft στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, δεδομένου ότι αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης σε καινοτόμες τεχνολογίες και τη προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές για το 2024 είναι: 

·         Στο Microsoft Word (έκδοση 2019): Χρήστος Βέκιος από το εξεταστικό κέντρο, TECHNO HELPU!

·         Στο Microsoft Excel (έκδοση 2019): Φραγκίσκα Κιμίνου από το εξεταστικό κέντρο, TECHNO HELPU!

·         Στο Microsoft PowerPoint (έκδοση 2019): Κασσιανή Νίκη Κουρέτση από το εξεταστικό κέντρο ExpertIN!

Oι Aσημένιοι και Xάλκινοι νικητές για το 2024 είναι:

  • Στο Microsoft Word (έκδοση 2019) 2η Θέση: Νικόλαος Γεωργιόπουλος, 3η Θέση: Κυριακή Πέτσα!
  • Στο Microsoft Excel (έκδοση 2019): 2η Θέση: Αικατερίνη Κουβέλα, 3η Θέση: Δημήτριος Λεωνίδης!
  • Στο Microsoft PowerPoint (έκδοση 2019) 2η Θέση: Ελένη Καρακασίδου, 3η Θέση: Δήμητρα-Μαρία Δουγέκου!

Οι συμμετέχοντες συνοδεύονταν από γονείς, φίλους, καθηγητές και εκπροσώπους των εξουσιοδοτημένων εξεταστικών κέντρων της ACTA & της Certiport.

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία της η κα. Ιωάννα Λυτρίβη, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η οποία δήλωσε: «Ο θεσμός του Πανελληνίου Τελικού Microsoft Office Specialists, που διεξάγεται για 22 συναπτά έτη, βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, καταδεικνύοντας τη σημασία κοινών πρωτοβουλιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Μόνο έτσι μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά, με συνεργασίες και συνέργειες, προσφέροντας ποιοτικές ευκαιρίες κατάρτισης και εκπαίδευσης για όλες τις ηλικίες. Θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους δασκάλους που στηρίζουν τη διαρκή εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους, αλλά κυρίως τους συμμετέχοντες, όχι μόνο για τις διακρίσεις τους αλλά και για την προσπάθειά τους να μαθαίνουν και να εξελίσσονται».

Ο κος Ιωάννης Ανδρονικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑCTA, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Μέσω του Ομίλου της TUV AUSTRIA Hellas, η ACTA υποστηρίζει για ακόμα μια χρονιά τον Ελληνικό Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist 2024. Υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων και είναι μεγάλη μας τιμή που συνεργαζόμαστε για ακόμα μια χρονιά με την Microsoft Hellas, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της τεχνολογίας. »

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η κα. Έλενα Ζαγλαρίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για τη Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική και ο κος Ιωάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas και Πρόεδρος του ΔΣ της ACTA.

Στην Εκδήλωση βραβεύθηκαν τα 2 εξεταστικά κέντρα με τις περισσότερες συμμετοχές και τον μικρότερο ηλικιακά συμμετέχοντα:

  • Ο Κος Γεώργιος Ρήγος, Εκπρόσωπος του Εξουσιοδοτημένου εξεταστικού κέντρου «Λεόντειος Σχολή», ως το εξεταστικό κέντρο με τους περισσότερους συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist, παραλαμβάνοντας το TÜV AUSTRIA Award!
  • Ο Κος Παναγιώτης Ασλανίδης, Διευθυντής του Εξουσιοδοτημένου εξεταστικού κέντρου «ExpertIN», ως το 2ο εξεταστικό κέντρο με τους περισσότερους συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist, παραλαμβάνοντας το TÜV AUSTRIA Award!
  • Ο Δημήτριος Πολυμερόπουλος ως ο μικρότερος ηλικιακά συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο Τελικό, μαθητής της Ερασμείου Ελληνογερμανικής σχολής!

Η ACTA ευχαριστεί τους χορηγούς του Πανελληνίου Τελικού Microsoft Office Specialist

  • Certiport, a Pearson Vue Business
  • Microsoft Hellas
  • TÜV AUSTRIA HELLAS

για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διοργάνωση.