Skip to main content

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα επιμορφωτικά σεμινάρια “AdvantAge Days” για επαγγελματίες άνω των 50 ετών με στόχο την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου ageism

Πάνω από 50 συμμετοχές σημειώθηκαν στα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια ενίσχυσης και αναβάθμισης επαγγελματικών δεξιοτήτων στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπευθυνότητας της KPMG

Η KPMG στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, πραγματοποίησαν με επιτυχία δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια “AdvantAge Days” την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, στο Alba Graduate Business School. Το εκπαιδευτικό ολοήμερο πρόγραμμα διεξάγεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας “AdvantAge” με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση δεξιοτήτων των άνω των 50 ετών επαγγελματιών και την πάταξη του ηλικιακού ρατσισμού.

Στόχος της πρωτοβουλίας “AdvantAge” είναι να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism) στο χώρο της εργασίας, καθώς και να πραγματοποιήσει δράσεις για την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου, με επίκεντρο στην παρούσα φάση τις ώριμες ηλικιακά ομάδες.

Επαγγελματίες εκπαιδευτές συμμετείχαν εθελοντικά στα εκπαιδευτικά σεμινάρια και αποτέλεσαν πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια για τη δημιουργία συνθηκών ίσων ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους και για όσους βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας ή αλλαγής καριέρας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια περιλάμβαναν τις ακόλουθες θεματικές:

•      σωστή χρήση της επαγγελματικής πλατφόρμας LinkedIn

•      σπουδαιότητα της αυτοπροβολής στην προσωπική και επαγγελματική ζωή, και τρόποι ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης

•      συμβουλευτική σταδιοδρομίας (Career Counseling) και στρατηγική αναζήτησης εργασίας

•      διαδικασία προετοιμασίας για τη συνέντευξη

•      εισαγωγή στις ψηφιακές δεξιότητες και στη ψηφιακή επικοινωνία

•      δημιουργία βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής

•      τεχνικές για επαγγελματική δικτύωση

Η πρωτοβουλία αυτή το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει δράσεις με περισσότερες θεματικές ώστε να καλύψει κι άλλες ανάγκες ενίσχυσης και αναβάθμισης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία AdvantAge: Πρωτοβουλία AdvantAge – KPMG Greece

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα, δήλωσε «Η επιτυχία των AdvantAge Days ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας! Η μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών άνω των 50 ετών στα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια αποδεικνύει την ανάγκη για ουσιαστικές δράσεις ενάντια στο ageism στην εργασία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ενεργή υποστήριξη του ΣΔΑΔΕ και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, καθώς και για την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών εκπαιδευτών. Η ομαδική μας δουλειά έφερε καρπούς, προσφέροντας πολύτιμα εφόδια στους συμμετέχοντες-ωφελούμενους για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και την τόνωση της αυτοπεποίθησής τους. Η KPMG δεσμεύεται στην καταπολέμηση του ηλικιακού ρατσισμού και στην προώθηση της ίσων ευκαιριών στην εργασία. Το AdvantAge Days αποτελεί μόνο την αρχή, ένα σκέλος της ευρύτερης πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας AdvantAge. Συνεχίζουμε δυναμικά, με νέες θεματικές και δράσεις, για να χτίσουμε ένα μέλλον χωρίς ηλικιακά εμπόδια στην απασχόληση.»

Ο Σωτήρης Σταματίου, Group Human Resources Director, Onassis Group και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), δήλωσε «Ως Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η συνεργασία μας με την KPMG και το ACG για την πρωτοβουλία AdvantAge έφερε δυναμικά στο προσκήνιο το θέμα της ηλικιακής διάκρισης με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα. Σήμερα μετά την 1η επιτυχημένη διοργάνωση των AdvantAge Days είμαστε αισιόδοξοι ότι η κοινότητα του HR θα είναι δίπλα μας και στις επόμενες πρωτοβουλίες μας.»

Ο Μαρίνος Κλούρας, Executive Director Marketing & Communication, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, δήλωσε «Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε με την KPMG και τον ΣΔΑΔΕ και στηρίζουμε την πρωτοβουλία για την εξάλειψη των ηλικιακών διακρίσεων στους χώρους εργασίας. Η 1η ημερίδα που μόλις ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Alba Graduate Business School μας γεμίζει αισιοδοξία ότι μαζί με τα στελέχη HR της Ελληνικής αγοράς θα μπορέσουμε να φέρουμε την αλλαγή που επιθυμούμε.»