Skip to main content

ASBIS Robotic Solutions (AROS)

Αυτοματοποίηση υπηρεσιών – Ένα ακόμη όπλο στη διάθεση των κλάδων HORECA  

Η ASBIS Hellas, θυγατρική εταιρεία του διεθνούς ομίλου ASBIS, έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της πλήρους γκάμας προϊόντων τoυ ομίλου ASBIS στην ελληνική αγορά, περιλαμβάνοντας συσκευές consumer electronics, storage & network καθώς και τις ρομποτικές λύσεις βιομηχανικών εφαρμογών, καθαρισμού και service με την ονομασία AROS. Οι ρομποτικές εφαρμογές της AROS απαντούν σε πολλά, καίρια ερωτήματα που απασχολούν σήμερα την Ελληνική αγορά. Προσφέρουν λύσεις για την αυτοματοποίηση υπηρεσιών και εργασιών που λαμβάνουν χώρο εδώ και πολλά χρόνια στην χώρα μας, σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και απαιτούν μεγάλο όγκο εργατικού δυναμικού και τις περισσότερές φορές είναι επίπονες και χρονοβόρες εργασίες για τον άνθρωπο.

Δύο από τις κύριες δραστηριότητες της AROS εστιάζονται στον “ευαίσθητο” κλάδο της υπηρεσίας καθαριότητας, καθώς και στον εξαιρετικά ανεπτυγμένο στη χώρα μας τομέα της εστίασης. Οι δύο αυτοί κλάδοι συνδέονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με την βαριά βιομηχανία της χώρας μας, τον τουρισμό, και κατ’ επέκταση με τον κλάδο της φιλοξενίας.

Ξεκινώντας λοιπόν από τον κλάδο της καθαριότητας, τα συνεργατικά ρομπότ περιποίησης δαπέδου της ASBIS Hellas AROS Cleaning Robots προσφέρουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα καθαρισμού για κάθε είδος δαπέδου (μάρμαρο, πλακάκι, παρκέ, βιομηχανικό δάπεδο, μοκέτα, χαλί, μωσαϊκό κ.α.). Η λειτουργία τους, όσον αφορά τον καθαρισμό, έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τις συμβατικές επαγγελματικές μηχανές περιποίησης δαπέδου πεζού χειριστή ή Ride-on. Tα ρομποτικά συστήματα της AROS διαθέτουν όμως μια πολύ σημαντική διαφορά σε σχέση με τις υφιστάμενες λύσεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα της πλήρους αυτόνομης λειτουργίας και του αυτοματοποιημένου κύκλου που προσφέρουν καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου. Με άλλα λόγια, δεν απαιτείται η παρουσία χειριστή, ο οποίος θα χάνει πολύτιμο χρόνο στον ανεφοδιασμό και την επιτήρηση τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερώνεται χρόνος για τον υπάλληλο, ο οποίος χρησιμοποιείται στην ενασχόληση του με σημαντικότερες και πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες που απαιτούνται στον χειρωνακτικό καθαρισμό. Τέλος, τα ρομποτικά συστήματα της  AROS είναι εξοπλισμένα με laser scanners και 3D κάμερες που εξασφαλίζουν την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους ακόμη και σε χώρους με μεγάλη δραστηριότητα. Οι ρομποτικές λύσεις καθαρισμού που προτείνει η ASBIS Hellas εξασφαλίζουν σε πολλούς κλάδους της ελληνικής αγοράς μεγάλα οφέλη όπως η εξοικονόμηση χρόνου, συνεπής και διαπιστευμένος καθημερινός καθαρισμός κάτω από οποιεσδήποτε έκτακτες συνθήκες που μπορούν να προκύψουν, μεγάλη μείωση σε λειτουργικά κόστη, ουσιαστική αναβάθμιση του επιπέδου καθαριότητας, καθώς και την προώθηση ενός σύγχρονου, τεχνολογικά εξελιγμένου προφίλ κάθε εταιρείας συμβαδίζοντας με τις παγκόσμιες τάσεις της αγοράς για αυτοματοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών.

Συνεχίζοντας με τον κλάδο της εστίασης, τα ρομπότ Delivery AROS Delivery Robots είναι μία ακόμη καινοτόμα λύση τεχνολογίας που προτείνει η ASBIS Hellas. Τα συνεργατικά αυτά ρομπότ αναβαθμίζουν την υπηρεσία εξυπηρέτησης στην εστίαση, καθώς απελευθερώνουν χρόνο από τους υπαλλήλους, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο της εκτέλεσης παραγγελιών. Επιτρέπουν με αυτό τον τρόπο την επίτευξη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, καθώς οι υπάλληλοι έχουν την δυνατότητα να εστιάσουν σε άλλες λειτουργίες όπως να διατηρούν συνεχή επαφή με τους πελάτες που επιζητούν προσοχή, προσφέροντας έτσι ένα πιο ανθρωποκεντρικό και οικείο περιβάλλον, ενώ παράλληλα επικεντρώνονται στις πωλήσεις. Ταυτόχρονα, τα ρομπότ Delivery μπορούν να σερβίρουν πολλές παραγγελίες ταυτόχρονα εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας κατα πολύ το χρόνο αναμονής του πελάτη. Φυσικά, αποτελούν και μία καινοτομία για την ελληνική αγορά που κεντρίζει το ενδιαφέρον του πελάτη και ξεχωρίζει την εκάστοτε εταιρεία εστίασης ώς συγχρονη και καινοτόμα στον κλάδο.

Τα ρομπότ Delivery της ASBIS Hellas όμως δεν αφορούν μόνο τον κλάδο της εστίασης άλλα και πολλούς άλλους τομείς της ελληνικής αγοράς και το εύρος των εφαρμογών εμπλουτίζεται συνεχώς, καθώς ανακαλύπτονται καθημερινά νέες εργασίες που μπορούν να αναλάβουν τα συνεργατικά ρομπότ μέσα από την καθημερινή επικοινωνία που έχουν τα στελέχη της ASBIS Hellas με διάφορους κλάδους όπως τη βιομηχανία, την υγεία, τον τουρισμό & φιλοξενία κ.α.

Τέλος, οι ρομποτικές λύσεις καθαρισμού και Delivery της ASBIS Hellas μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό και στην τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια. Το σημαντικό αυτό πρόβλημα τονίζουν οι περισσότεροι εκπρόσωποι και φορείς πολλών κλάδων της ελληνικής αγοράς στους οποίους απευθυνεται η ASBIS Hellas. Οι ρομποτικές λύσεις της AROS εξασφαλίζουν τα απαιτούμενα resources, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τα bottlenecks και το συνολικό ρίσκο της επιχείρησης.

Η ASBIS Hellas στοχεύει να προσφέρει στην ελληνική αγορά προηγμένες τεχνολογικές λύσεις που ενισχύουν την αυτονομία και την αποδοτικότητα καίριων κλάδων της Ελληνικής οικονομίας, όπως η εστίαση, η φιλοξενία και ο τουρισμός.