Θεσσαλονίκη – Ο εκπαιδευτικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Afixis Hackathon, έναν διαγωνισμό προγραμματισμού για νέους όλων των ηλικιών. Από 9 έως 11 Νοεμβρίου ο χώρος του OK!Thess έγινε το επίκεντρο της τεχνολογίας, της πληροφορικής, και του προγραμματισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Στο Afixis Hackathon οι συμμετέχοντες κλήθηκαν σε ομάδες 2 έως 4 ατόμων να προγραμματίσουν και να σχεδιάσουν ένα νέο project εντός τριών ημερών. Τους συμμετέχοντες ανέλαβαν να βοηθήσουν μέντορες από τον χώρο των επιχειρήσεων και της πληροφορικής. Συγκεκριμένα, μέντορες του διαγωνισμού ήταν η Lucy Xu, ιδρύτρια του The Port, o Ιωάννης Φενέρης, UX designer απο το .fromScratch Studio, οι Ανδρέας Λουτζίδης και Αναστασία Ντράχα, συνιδρυτές της εφαρμογής iCry2Talk, η οποία απέσπασε το 2ο βραβείο παγκοσμίως στον διαγωνισμό Microsoft «Imagine Cup 2018» στο Seattle των ΗΠΑ, ο Αλέξανδρος Μπρέζας, lead software engineer του Geekbot, ο Σωτήρης Γκουλημάρης, απόφοιτος του πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Βίκυ Φίσκα, software engineer στην Malvi και instructor στο Robotics Academy του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Δημήτρης Ντέμπος, Community Manager του accelarator OK!Thess.
Το Afixis Hackathon φιλοξένησε περισσότερους από 25 νέους προγραμματιστές και designers, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους. Τα βραβεία στις ομάδες απέδωσε η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τον καθηγητή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κωνσταντίνο Ψάννη, τον Νίκο Παπανώτα, managing director του Geekbot, τον Γιώργο Παπαστεργίου, investment analyst στο Velocity Partners VC, και τον Σίμο Μπενσσασών, επικεφαλής του accelerator OK!Thess, το οποίο φιλοξένησε το hackathon στους χώρους του.
Το πρώτο βραβείο του hackathon απέσπασε η ομάδα του Sobify με μια εφαρμογή που μετράει το ποσοστό του αλκοόλ στον οργανισμό. Οι νικητές εκτός από την πρώτη θέση κέρδισαν 300€, ένα pitching και feedback session από το Velocity Partners VC και ένα product design session από το .fromScratch Studio. Δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα που υλοποίησε το Smartdevice Arduino Bridge κερδίζοντας δύο tablets της MLS. Τέλος, η τρίτη ομάδα έφτιαξε μια εφαρμογή που στηρίζει και προωθεί διοργανώσεις και εκδηλώσεις, κερδίζωντας subscriptions του Geekbot. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν επίσης ευκαιρέις πρακτικής άσκησης στις εταιρείες Veltio και Comquent.
Ο πρώτος διαγωνισμός Afixis Hackathon δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική προσφορά των χορηγών του. Χρυσοί χορηγοί του διαγωνισμού ήταν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η Geekbot, η εταιρία πίσω από το bot που βοηθάει ομάδες να τρέξουν ασύγχρονα τις συναντήσεις τους, η Veltio, ηγέτης σε παγκόσμιο επίπεδο σε retail analytics και optimisation, η Velocity Partners, ένα pre-seed και seed venture capital fund με σκοπό να βοηθήσει την επόμενη γενιά Ελλήνων επιχειρηματιών, και τα κέντρα δια βίου μάθησης της Datalabs. Ασημένιοι χορηγοί υπήρξαν η MLS, η .fromScratch Studio, και η Comquent. Ως χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας κάλυψαν την διοργάνωση η Ναυτεμπορική, ο alpha965.gr, και η pestaola.gr.
To Afixis Hackathon αποτελεί το πλέον πρόσφατο πρόγραμμα Afixis, του εκπαιδευτικού οργανισμού που στοχεύει στο να αναδιαμορφώσει την εκπαίδευση σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές όλων των ηλικιών με γνώμονα την καλλιέργεια της προσωπικότητά τους και των ικανοτήτων τους. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οργανισμός αναπτύσσει τη δράση του στην Ελλάδα, έχοντας συνεισφέρει στην ενίσχυση περισσότερων από 2.500 μαθητών και φοιτητών μέχρι σήμερα.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Afixis Hackathon στον εξής σύνδεσμο: hackathon.afixis.org.
Για την δράση του οργανισμού Afixis μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον εξής σύνδεσμο: afixis.org.