Skip to main content

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Νέα μέτρα κατά της… «ηλεκτροκπληξίας» των λογαριασμών 

Ένα νέο πλαίσιο επιδότησης των νοικοκυριών για τον Ιανουάριο που θα καλύπτει τόσο το φυσικό αέριο όσο και το ηλεκτρικό ρεύμα, θα ανακοινώσει ο υπουργός Ενέργειας. Θα παρουσιάσει επίσης τα βασικά χαρακτηριστικά ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης ο οποίος θα ενεργοποιηθεί από τον Φεβρουάριο και πρακτικά θα συνδέει το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης με την πορεία των τιμών τόσο του φυσικού αερίου όσο και της ηλεκτρικής ενέργειας. Διαβάστε εδώ: 

Τέλος εποχής Ναζαρμπάγιεφ στο Καζακστάν

Οι αρχικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Καζακστάν για τις τιμές στα καύσιμα, ήταν η θρυαλλίδα για την έκρηξη, που ακολούθησε. Σε μια χώρα που ο λαός υποφέρει εδώ και χρόνια από την φτώχεια, την κρατική διαφθορά και την κακοδιαχείριση. Ο ρόλος Ρώσων, Τούρκων και Κινέζων. Διαβάστε εδώ. 

Γηρασμένη χώρα με μικρότερο πληθυσμό 

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού της χώρας. Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τις δημογραφικές τάσεις. Διαβάστε αναλυτικά εδώ. 

Νέα μετάλλαξη στο προσκήνιο

Η νέα μετάλλαξη από το Καμερούν μπαίνει στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας τα τελευταία 24ωρα, ενώ συνεχίζεται η επέλαση της Όμικρον. Διαβάστε εδώ. 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Χειμώνας και πάλι. Από το απόγευμα αναμένονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ εδώ.