Skip to main content

Ακίρα Τοριγιάμα: Πέθανε ο δημιουργός του manga «Dragon Ball»

EPA/JIJI PRESS

Ο Ιάπωνας δημιουργός κόμικ έφυγε από τη ζωή από οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα

Ο Ιάπωνας δημιουργός κόμικς μάνγκα Ακίρα Τοριγιάμα, γνωστός για πολύ δημοφιλή κόμικς όπως τα «Dragon Ball» και «Dr. Slump», πέθανε την 1η Μαρτίου, σε ηλικία 68 ετών, από οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός Οίκος του, ο Shueisha.

credit Kyodo/via REUTERS

Το «Dragon Ball», το οποίο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1984 στο περιοδικό κόμικς Weekly Shonen Jump, μεταφέρθηκε αργότερα σε ταινίες, βιντεοπαιχνίδια και τηλεοπτικές σειρές, που έκαναν πολλές πωλήσεις σε περισσότερες από 80 χώρες.

EPA/FRANCK ROBICHON

Ο Τοριγιάμα ήταν επίσης γνωστός ως σχεδιαστής χαρακτήρων και τεράτων στην πολύ επιτυχημένη σειρά του παιγνιδιού ρόλων «Dragon Quest».

Photo Credit: WikiCommons

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Ακίρα Τοριγιάμα για το δώρο που άφησε σ’ αυτή τη γη. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κόσμο χωρίς το Dragon Ball», έγραψε θαυμαστής του στον επίσημο ιστότοπο του «Dragon Ball».

AKIRA TORIYAMA/ INSTAGRAM

Ο Τοριγιάμα έχει αφήσει ανολοκλήρωτα κάποια από τα έργα του.

Atsushi Onodera/The Yomiuri Shimbun/AP

«Είχε πολλά ακόμη να πετύχει. Ωστόσο, έχει ήδη αφήσει μεγάλο έργο σ’αυτόν τον κόσμο» σημείωσε στην ανακοίνωσή του το στούντιό του.

EPA/FRANCK ROBICHON

«Ελπίζουμε ότι ο μοναδικός κόσμος δημιουργίας του Ακίρα Τοριγιάμα θα εξακολουθήσει να αγαπιέται για πολύ καιρό ακόμα», πρόσθεσε.