Το CineDoc συνεχίζει τις προβολές του στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας (Σίνα 31, Κολωνάκι) με την ταινία «Ποιος θα με αγαπήσει τώρα;», στις 12 Δεκεμβρίου, των αδελφών Χέιμαν από το Ισραήλ.
Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο, ο βραβευμένος ντοκιμαντερίστας Τόμερ Χέιμαν, θα παραδώσει «μάστερκλας» στις 16 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, με τίτλο «Πώς να χτίσετε σχέση με τον χαρακτήρα της ταινίας σας», στο Ωδείο Αθηνών, αίθουσα Άρης Γαρουφάλης [Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19].
Η συγκινητική ταινία «Ποιος θα με αγαπήσει τώρα;» (2016), που προβάλλεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής, έχει κερδίσει το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Χειρίζεται με ευαισθησία την ιστορία του οροθετικού, πρώην αλεξιπτωτιστή τού ισραηλινού στρατού Σαρ, ο οποίος εκδιώχθηκε από το «κιμπούτς» όπου ζούσε, μετά την αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Ζώντας με HIV τα τελευταία 17 χρόνια στο Λονδίνο, κρατάει την οικογένειά του σε απόσταση και περνάει τον χρόνο του σε πρόβες και παραστάσεις με την London Gay Men’s Chorus, της οποίας είναι υπερήφανο μέλος. Καθώς ο καιρός περνάει, όμως, νιώθει ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να γυρίσει πίσω στις ρίζες και τον τόπο του.
Με αφορμή την ιστορία του Σαρ, τα αδέρφια Χέιμαν, γνωστοί από την προηγούμενη ταινία τους, «Mr Gaga», ισορροπούν επιδέξια μεταξύ ευφορίας -οι σκηνές πρόβας με την χορωδία είναι πραγματικά απολαυστικές- και συγκίνησης, για να διηγηθούν μια ιστορία για την αποδοχή, την αγάπη που υπερβαίνει τις προκαταλήψεις και τις οικογένειες, όχι μόνο τις βιολογικές αλλά κι εκείνες που διαλέγει καθένας για τον εαυτό του.
Το «μάστερκλας» του Τόμερ Χέιμαν, διοργανώνεται σε συνεργασία του Cinedoc με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας, Film Factory, που πραγματοποιείται φέτος τον Δεκέμβριο για έβδομη χρονιά, με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.