Παρασκευάζοντας ένα εκλέρ με γεύση από ρυζόγαλο, μαστίχα και μανταρίνι, η Ελισάβετ Μάτσα ανακηρύχτηκε ως η μεγάλη νικήτρια του τελικού του διαγωνισμού MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ, αποσπώντας τη θετική ψήφο του κοινού και της κριτικής επιτροπής.
Ο διαγωνισμός MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Gout de France – Good France 2019» από τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, τη Δευτέρα.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, ζητήθηκε από Έλληνες σεφ να φτιάξουν ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό, όπως το εκλέρ, αλλά με ελληνική γεύση.
Στον τελικό διαγωνίστηκαν τέσσερις σεφ με τα εκλέρ τους, οι οποίοι αναδείχτηκαν ύστερα από τέσσερις διαγωνισμούς που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά.
Στον μεγάλο τελικό συμμετείχαν εκτός από την Ελισάβετ Μάτσα (νικήτρια στην Αθήνα), ο Παναγιώτης Κατάκης (νικητής στα Χανιά), ο Λάζαρος Πολίτης (νικητής στην Πάτρα), και ο Κωνσταντίνος Τσενεκίδης (νικητής στη Θεσσαλονίκη).
Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό κέρδισε το εκλέρ που παρασκεύασε ο Κωνσταντίνος Τσενεκίδης με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Την τρίτη θέση κατέλαβε το εκλέρ του Παναγιώτη Κατάκη με λευκή σοκολάτα, αυγοτάραχο και τζελ λεμονιού, ενώ τέταρτο ήρθε το εκλέρ του Λάζαρου Πολίτη με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνης.
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ