Σε επίπεδα ρεκόρ ήλθαν τα παγκόσμια έσοδα της EY κατά την οικονομική χρήση του 2018, που έληξε τον Ιούνιο. Στο σύνολό τους οι τομείς υπηρεσιών της εταιρείας παρουσίασαν σημαντική ανάπτυξη, χάρη και στην έμφαση σε καινοτόμες τεχνολογίες, που μετασχηματίζουν τις παραδοσιακές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεών της, η ΕΥ εμφάνισε συνολικά έσοδα ύψους 34,8 δισ. δολαρίων, τα οποία ήταν αυξημένα κατά 7,4% σε τοπικό νόμισμα και κατά 11% σε δολάρια ΗΠΑ σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών από την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου Vision 2020 το 2013, η EY έχει πετύχει ισχυρή μέση ετήσια ανάπτυξη 8,5%. Ήταν το όγδοο διαδοχικό έτος σημαντικής ανάπτυξης των παγκόσμιων εσόδων, με 21 εξαγορές και τέσσερις νέες συμμαχίες το 2018 να επεκτείνουν τους πόρους και τις δυνατότητες της εταιρείας.
Επενδύσεις σε blockchain και ανθρώπινο δυναμικό
Η EY, που αφιερώνει πάνω από 500 εκατ. δολάρια ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της, σχεδιάζει επενδύσεις άνω του 1 δισ. δολ. σε ορίζοντα δύο ετών για την ενίσχυση των τεχνολογικών δυνατοτήτων της.
Κατά το οικονομικό έτος 2018 διπλασίασε τον αριθμό των έργων blockchain που ανέλαβε και παρουσίασε μια σειρά πρωτοποριακών λύσεων και πιλοτικών προγραμμάτων. Οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες της EY «τρέχουν» ένα πιλοτικό πρόγραμμα με βάση την τεχνολογία blockchain, το EY Blockchain Analyzer, το οποίο ενισχύει τη δυνατότητα διεξαγωγής εμπεριστατωμένων αξιολογήσεων των επιχειρηματικών συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα.
Παράλληλα συνεργάστηκε με τη Microsoft, την Guardtime, αλλά και τον Δήμο της Βιέννης, σε πρωτοποριακές λύσεις και προγράμματα blockchain. Στο πλαίσιο των επενδύσεων στην καινοτομία, η EY θα δαπανήσει κατά τα επόμενα δύο οικονομικά έτη ένα δις δολάρια σε λύσεις και δυνατότητες νέας τεχνολογίας, σε τομείς όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ο κυβερνοχώρος, η διαχείριση κινδύνων, η ψηφιακή φορολογία και οι ψηφιακοί έλεγχοι.
Σχεδόν δύο εκατομμύρια άτομα υπέβαλαν το συγκεκριμένο έτος αίτηση για να εργαστούν στην εταιρεία, ενώ περισσότερα από 65.000 άτομα εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΕΥ. Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί πάνω από 20.000 στελέχη με ειδίκευση σε θέματα data & analytics και περισσότερους από 2.000 επιστήμονες δεδομένων.
Συνολικά, ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 5,7%, ξεπερνώντας τα 260.000 άτομα παγκοσμίως.
Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, παρατηρεί: «Τα φετινά παγκόσμια αποτελέσματα της ΕΥ μας κάνουν για ακόμα μία χρονιά υπερήφανους. Κάθε χρόνο, βλέπουμε τους κόπους μας να ανταμείβονται, όχι μόνο μέσα από τα αποτελέσματα των εσόδων της εταιρείας, αλλά και μέσα από την αναγνώριση της ΕΥ σε πολλά επίπεδα: το περιβάλλον της, την κουλτούρα, την αξία που δίνει στους ανθρώπους της».
«Νιώθουμε, επίσης, υπερήφανοι που εργαζόμαστε για μια εταιρεία που προσφέρει στην κοινωνία, βάζοντας το λιθαράκι της στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Στην Ελλάδα, η ΕΥ συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά και να μετασχηματίζεται τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας την εθνική οικονομία και την απασχόληση. Στη διάρκεια της κρίσης, έχουμε αυξήσει κατά πολύ τις θέσεις εργασίας, φθάνοντας τους 1.100 εργαζόμενους και συμβάλλοντας, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στην παραμονή των νέων επιστημόνων στη χώρα μας» καταλήγει.
naftemporiki.gr