Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 30άρια σε Titan & Jumbo, το 8άρι στην Εθνική και η καθυστέρηση στην Attica

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις.

30 ευρώ: Στα ιστορικά υψηλά των 30 ευρώ «φιγουράρουν» πλέον οι μετοχές των Titan Cement και Jumbo, οι οποίες από τις αρχές του 2024 καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Κάπως έτσι, η χρηματιστηριακή αξία των δύο εισηγμένων υπολογίζεται σε 2,3 και 4,0 δισ. ευρώ, αντίστοιχα. Κι όλα αυτά, ενόσω -ιδίως στην περίπτωση της Jumbo- έχουν μεσολαβήσει και γενναιόδωρες διανομές μερισμάτων προς τους μετόχους.

Νέο ρεκόρ: Από τις 3 Δεκεμβρίου του 2015 είχε να εμφανιστεί το «8» στην τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, η οποία χθες έκανε ένα εντυπωσιακό ράλι και πέταξε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 8,5 ετών. Αυτό μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα να περιορίσει μόλις στα 110 εκατ. ευρώ την απόσταση από την Eurobank, η οποία εξακολουθεί να θεωρείται η Νο.2 πολυτιμότερη εταιρεία στο ταμπλό.

Αθόρυβα: Μπορεί από τον Όμιλο Viohalco αυτή που «κλέβει» τις εντυπώσεις να είναι η Cenergy, αλλά και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ προσπαθεί τελευταία να καλύψει το χαμένο έδαφος. Η μετοχή της εταιρείας έχει επιστρέψει άνω των 2 ευρώ -για πρώτη φορά τις 22 Μαρτίου- με την κεφαλαιοποίηση της να οδεύει προς τα 760 εκατ. ευρώ, μετρώντας μια απόδοση της τάξης του 9% μέσα στο 2024.

Έναν μήνα: Με καθυστέρηση περίπου ενός μήνα θα δημοσιευθούν τελικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Attica Bank για το α’ τρίμηνο του 2024. Έτσι, η ανακοίνωση των τριμηνιαίων μεγεθών θα γίνει στις 28 Ιουνίου και όχι στις 31 Μαΐου, όπως αρχικά ήταν γνωστό. Ενδεχομένως, αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στις ευρύτερες εξελίξεις για το σχέδιο αναδιάρθρωση της τράπεζας.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)