Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η ξαφνική… άνοδος του ΟΤΕ και το ολικό comeback της Lavipharm

EUROKINISSI

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Αντίστροφα: Να κινηθεί αντίρροπα από την υπόλοιπη αγορά κατάφερε αυτήν την εβδομάδα η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία εμφάνισε εβδομαδιαία άνοδο της τάξης του 2,5%, με αποτέλεσμα να προσεγγίσει εκ νέου τα 14 ευρώ -για πρώτη φορά από τις 20 Φεβρουαρίου. Κάπως έτσι, η εισηγμένη εμφανίζει κέρδη 8% στο 2024, διασκεδάζοντας εν μέρει τις αρνητικές εντυπώσεις από την σταθερή υπο-απόδοση του τελευταίου 12μήνου.

Διψήφια τιμή: Σε διψήφια επίπεδα «βλέπει» τη μετοχή της Cenergy η Euroxx Χρηματιστηριακή, η οποία θέτει τον πήχη στα 11 ευρώ από 8 ευρώ προηγουμένως. Μάλιστα, ο αναλυτής δίνει σύσταση «οverweight», καθώς περιμένει αύξηση των κερδών/μετοχή άνω του 30% την περίοδο 2023-2026. Ταυτόχρονα, τα τρέχοντα επίπεδα των 7,2 ευρώ, με βάση την έκθεση της Euroxx, αντικατοπτρίζουν discount άνω του 40% σε όρους P/Ε.

Νέα είσοδος: Βρισκόταν στην Επιτήρηση για μία ολόκληρη 10ετία. Τη Δευτέρα, όμως, θα κάνει πανηγυρική είσοδο στον FTSE MIB, παίρνοντας τη θέση της Entersoft. Ο λόγος για τη Lavihparm, τη μοναδική φαρμακευτική εταιρεία του Χ.Α., η οποία ετοιμάζεται για ακόμη ένα ορόσημο. Με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 150 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη καταγράφει συνολική αύξηση +9% στο 2024 και +115% στο 12μηνο.

Πτώση διαρκείας: Την 6η συνεχόμενη καθοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε χθες η μετοχή του ΑΒΑΞ, η οποία αναδιπλώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου πενταμήνου. Οι φετινές απώλειες ξεπερνούν πλέον το -22%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να έχει περιοριστεί στα 213 εκατ. ευρώ. Βέβαια, είχε προηγηθεί ένα ράλι της τάξης του 80% στο τελευταίο 12μηνο, το οποίο έφθασε έως το 1,8 ευρώ και τα υψηλά 10ετίας.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)