Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Μοιράζει χρήμα η Alpha Real Estate, γιατί «ζαλίστηκε» η CPI

Intime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Στα 30 ευρώ: Σε απόσταση – αναπνοής από το ψυχολογικό όριο των 30 ευρώ βρίσκεται εκ νέου η μετοχή της Coca – Cola. Τυχόν διάσπαση των κρίσιμων επιπέδων, τα οποία αγνοούνται από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, είναι πιθανό να σηματοδοτήσουν έναν νέο ανοδικό κύκλο. Από τις αρχές του έτους, χάρη στα ισχυρά μεγέθη και το γενναιόδωρο μέρισμα, η μεταβολή της εισηγμένης ξεπερνά το +11%, με την κεφαλαιοποίηση να αγγίζει τα 11 δισ. ευρώ.

Έβγαλε αντίδραση: Έπειτα από πέντε συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις, η μετοχή της Epsilon καταφέρνει να επιστρέψει στο «πράσινο», βγάζοντας… αντίδραση. Η πτώση είχε ξεκινήσει ακριβώς μετά τη δημοσίευση των μεγεθών του 2023, τα οποία αν και ήταν εμφανώς βελτιωμένα, ενδεχομένως κινήθηκαν κάτω των προσδοκιών. Και μην ξεχνάμε τη ζημιά από το περσινό λάθος στα stock option, το οποίο θα συνεχίσει να επιβαρύνει και φέτος τον ισολογισμό της εισηγμένης (κατά 387.000 ευρώ).

Κυκλοθυμική: Από το ζενίθ στο ναδίρ. Κάπως έτσι εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση για τη CPI, η οποία αν και αρχικά σκαρφάλωσε έως το υψηλό έτους του 0,93 ευρώ, τελικά υποχώρησε στο 0,80 ευρώ, καταγράφοντας πτώση άνω του 8%. Σίγουρα, η διάψευση των σεναρίων για deal με τη Real Consulting έπαιξε τον ρόλο του γι’ αυτή την εξέλιξη, ενώ και οι πωλήσεις 233.000 μετοχών από τον μέτοχο Μιχάλη Πικούνη (ελέγχει πλέον το 19,5%) επηρέασαν δυσμενώς το κλίμα. Πάντως, ακόμη και έτσι, η μεταβολή στον μήνα αγγίζει το +20%.

Μοιράζει χρήμα: Πέραν της επιστροφής κεφαλαίου κατά 2,20 ευρώ, η διοίκηση της Alpha Real Estate (πρώην Alpha Αστικά Ακίνητα) είναι διατεθειμένη να μοιράσει και μέρισμα για την οικονομική χρήση του 2023. Η αποκοπή είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιουλίου, με τα μεγέθη του προηγούμενου 12μηνου να δημοσιεύονται στις 25 Απριλίου. Οι οριστικές αποφάσεις για το ύψος της νέας χρηματικής διανομής θα ληφθούν στη Γ.Σ. της 11ης Ιουλίου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)