Skip to main content

Noval Property ΑΕΕΑΠ: Προετοιμασία για εισαγωγή στο Χ.Α.

Φωτ. αρχείου

Στόχος η εισαγωγή της στο ΧΑΑ φέτος με την έκτακτη γενική συνέλευση να αποφασίζει την έκδοση κοινού, υποχρεωτικώς μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου

Σε φάση εντατικότερης προετοιμασίας για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και παραίτηση των παλαιών μετόχων εισέρχεται η θυγατρική της Βιοχάλκο, Noval Property ΑΕΕΑΠ, με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 516 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η εισαγωγή της στο ΧΑΑ φέτος με την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της προχθές να αποφασίζει, μεταξύ άλλων, την έκδοση κοινού, υποχρεωτικώς μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου, έως 10,5 εκατ. ευρώ που δεν θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά.

Η πλήρης κάλυψη του ομολογιακού δανείου θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD), με στόχο τη χρηματοδότηση έργων της εταιρείας. Η μετατροπή του δανείου σε μετοχές θα γίνει με την εισαγωγή της εταιρείας στο ΧΑΑ και με τον τρόπο αυτό η EBRD θα αποτελέσει έναν από τους μετόχους της.

Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση επίσης εγκρίθηκε η αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας από 1 ευρώ σε 2,5 ευρώ η κάθε μια, με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών από 268.667.910 σε 107.467.164  δια συνένωσης των παλαιών μετοχών (αντίστροφη διάσπαση {reverse split} 2,5:1).

Ακόμη, αποφασίστηκε η εισαγωγή του συνόλου των κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίζει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εφάπαξ ή τμηματικώς, κατά ποσό που δεν μπορεί να υπερβεί το 33,3% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου που υφίσταται κατά την ημερομηνία παροχής της εξουσιοδότησης, ήτοι μέχρι και 89,555 εκατ. ευρώ.