Skip to main content

Οι νικητές του διαγωνισμού «Make Innovation Work»

Bραβεύτηκαν σήμερα οι καλύτερες προτάσεις που κατατέθηκαν στο δεύτερο πρωτοποριακό παγκόσμιο διαγωνισμό με τίτλο Make Innovation Work, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τη συμβολή μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή στην αίθουσα «Ερμής» του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και ο διαγωνισμός κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένος καθώς κατατέθηκαν 107 προτάσεις συνολικά από φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα, το εξωτερικό και την ευρύτερη Ελληνική Διασπορά.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις έχουν ως εξής:
 
1o βραβείο Διαγωνισμού

(κερδίζει το χρηματικό έπαθλο των 45.000 ευρώ και τις προνομιακές παροχές)
 
Τίτλος: «Solar power kit». Συσκευή που λειτουργεί σε συνδυασμό με ηλιακό θερμοσίφωνα, εκμεταλλεύεται το περίπου 70% της θερμικής ενέργειας που κατά κανόνα χάνεται και παράγει σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκπρόσωπος: Νίκος Αραπκουλές

Καλύτερες προτάσεις ανά τομέα (κερδίζουν τις προνομιακές παροχές)

Εναλλακτική Γεωργία

Τίτλος: Το Ραδίκι
Παραγωγή αποξηραμένων χόρτων και πώληση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εκπρόσωπος: Σωτήρης Λυμπερόπουλος

Ενέργεια-Περιβάλλον

Τίτλος: Solar power kit

Συσκευή που λειτουργεί σε συνδυασμό με ηλιακό θερμοσίφωνα, εκμεταλλεύεται το περίπου 70% της θερμικής ενέργειας που κατά κανόνα χάνεται και παράγει σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκπρόσωπος: Νίκος Αραπκουλές

Υγεία-Ευεξία

Τίτλος: Aurora

Ηλεκτρονική πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ ιατρών, διαγνωστικών κέντρων & νοσοκομείων για δημιουργία Δικτύων Υπηρεσιών Υγείας μέσω των οποίων είναι δυνατή η ανταλλαγή στοιχείων Ιατρικού Φακέλου ασθενούς με έμφαση στα απεικονιστικά δεδομένα (RIS/PACS) και η ad-hoc υποστήριξη ιατρικών συμβουλίων-συνεργασιών.              

Εκπρόσωπος: Γρηγόριος Κοτσικάρης

Τουρισμός-Πολιτισμός

Τίτλος: Marine Travel     

Πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που εστιάζει στον τουρισμό. Παροχή πληροφοριών για υπηρεσίες και τοποθεσίες, προγραμματισμός ταξιδιών, δημιουργία και αγορά τουριστικών πακέτων, πρόγνωση καιρού και κοινωνική δικτύωση για ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών σχετικά με τουρισμό.           

Εκπρόσωπος: Αντώνης Χαλκιόπουλος

Μεταφορές, Logistics, Ναυτιλία

Τίτλος: Truckbird

Σύστημα (διαδικτυακή πλατφόρμα και εφαρμογή smartphone) που δημιουργεί μια δομημένη ηλεκτρονική αγορά φορτίου σε πραγματικό χρόνο, συνδέοντας τους αποστολείς εμπορευμάτων με τους μεταφορείς αυτών. Οι μεταφορείς μειοδοτούν για τα προς μεταφορά εμπορεύματα και αξιολογούνταιμετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς.

Εκπρόσωπος: Γιώργος-Μαρίνος Παπαγεωργίου

Βραβεία 
 
Στο διαγωνισμό προσφέρθηκε χρηματικό έπαθλο ύψους 45.000 ευρώ αλλά και σειρά προνομιακών παροχών όπως:
 

  • Δωρεάν παροχή λογισμικού από εξειδικευμένη εταιρία του είδους, χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ.        
  • Δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένη εταιρεία του είδους, χρηματικής αξίας 20.000 ευρώ.          
  • Δωρεάν διοργάνωση δίωρων παρουσιάσεων (roadshow) από εξειδικευμένες εταιρείες, αναφορικά με τέσσερα επενδυτικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των χρηματοδοτήσεων επιχειρηματικών / καινοτομικών κεφαλαίων (venture capitals), συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών.           
  • Δωρεάν εξειδικευμένη παρουσίαση διαμόρφωσης ή και βελτίωσης επιχειρηματικού σχεδιασμού και στρατηγικής, από έμπειρα στελέχη του χώρου επενδύσεων και ανάπτυξης εταιρειών δύο επενδυτικών σχημάτων, συνολικής διάρκειας δύο κατ’ ελάχιστο ωρών.             
  • Δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών σε ζητήματα εταιρικού/φορολογικού δικαίου /δικαίου πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας από εξειδικευμένη δικηγορική εταιρία, χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ.            
  • Δωρεάν σεμινάριο επαγγελματικής εκπαίδευσης για έως τέσσερις  συμμετέχοντες εκ μέρους καθενός εκ των πέντε (5) νικητών του διαγωνισμού από εξειδικευμένο ινστιτούτο, διάρκειας 24 ωρών.         
  • Δωρεάν πλήρη αναλογική και ψηφιακή υποστήριξη δημοσίων σχέσεων (PR & Digital PR) διάρκειας έξι μηνών, χρηματικής αξίας 21.000 ευρώ.