Skip to main content

Κωνσταντίνος Φλώρος: Απολογείται το μεσημέρι στον ανακριτή – Τι υποστηρίζει για το επεισόδιο στη Βουλή

Η στιγμή της έντασης – (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Κ. Φλώρος γρονθοκόπησε χθες στη Βουλή τον Β. Γραμμένο

Αντιμέτωπος με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος είναι ο προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος χθες γρονθοκόπησε στη Βουλή τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Από το βράδυ της Τετάρτης κρατείται στη ΓΑΔΑ και σήμερα, μετά τη 1 το μεσημέρι θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

«Δικαιολογημένη αγανάκτηση»

Να θυμίσουμε ότι η συνήγορος του κατηγορουμένου, Βάσω Πανταζή, ισχυρίζεται ότι του βίαιου περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της.  Έκανε μάλιστα λόγο για «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο».

Αναφερόμενη στην κακουργηματική κατηγορία, που απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του κ. Φλώρου, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Το χρονικό

Τo περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη 24/04 ενόσω στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κατηγορούμενος πριν επιτεθεί, είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας. Όταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός της αίθουσας, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου,που ορίζει ότι:

«Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».