Skip to main content

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός άλωσε την Βαρκελώνη

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κυριαρχική εμφάνιση και πήραν μια πολύ σημαντική για τη συνέχεια της σειράς νίκη σε μια «καυτή» έδρα

Πιο εντυπωσιακά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τα εφετινά πλέι οφ στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» με 77-75 κι «έσπασε» από το πρώτο παιχνίδι το πλεονέκτημα έδρας των Καταλανών.

Οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν εκ νέου το βράδυ της Παρασκευής (26/4, 22:00) στο ίδιο γήπεδο, με τους Καταλανούς να παίζουν πια υπό πίεση και με την πλάτη στον τοίχο και την πειραϊκή ομάδα, έμπειρη και σκληροτράχηλη, να περιμένει την ευκαιρία για να διπλασιάσει τις νίκες της.

Όσοι περίμεναν απόψε ντέρμπι ως το τελευταίο σφύριγμα δικαιώθηκαν. Οι αντίπαλοι τα έδωσαν όλα, πάλεψαν κάθε φάση δίνοντας ομηρικές μάχες σώμα με σώμα και το τέλος βρήκε νικήτρια την πιο… μπαρουτοκαπνισμένη.

Ο Ολυμπιακός επέβαλε το παιχνίδι του, προηγήθηκε με έως και 13 πόντους (60-47) και η τελική διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα, καθώς η Μπαρτσελόνα μείωσε στο τέλος.

Από τη νικήτρια ομάδα υστέρησαν παίκτες-κλειδιά, όπως ο Γουόκαπ και ο Πίτερς, αλλά το πειραϊκό συγκρότημα είναι υδροκέφαλο και θα βρει πάντοτε τρόπο να εκπλήξει τον αντίπαλο αναδεικνύοντας διαφορετικούς ήρωες κάθε φορά.

Στην Καταλονία τη νύχτα της Τετάρτης ήταν ο Γουίλιαμς-Γκος (15 πόντοι) και ο Κάναν (14) που βγήκαν μπροστά κι έβαλαν τα μεγάλα σουτ, συνεπικουρούμενοι από τον επίσης εντυπωσιακό Πετρούσεφ (12), που όμως τραυματίστηκε στο τέλος συν την σταθερή αξία που λέγεται Φαλ (11 πόντοι).