Skip to main content

Πρόταση δυσπιστίας: Κορυφώνεται σε κλίμα πόλωσης η συζήτηση στη Βουλή – Live η σύγκρουση κορυφής

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η «ώρα των αρχηγών» στη Βουλή - Οι δηλώσεις του Ν. Παππά και το νέο μέτωπο αντιπαράθεσης για τα περί προσυνεννόησης των κομμάτων

Με το κλίμα στο πολιτικό σκηνικό να προοιωνίζεται μετωπική σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ. Αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων και η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή:

Πώς θα απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης στο αντιπολιτευτικό μέτωπο

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση τόσο προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη όσο και προς τον πρόεδρο του  ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός  στη σημερινή του ομιλία αναμένεται να εξαπολύσει βέλη στην αντιπολίτευση για πολιτική τυμβωρυχία, σημειώνοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος στα fake news και στις θεωρίες συνωμοσίας.

Βουλή: Πώς «απαντά» η κυβέρνηση στα πυρά της αντιπολίτευσης για τα Τέμπη

Δεν θα σταθεί όμως μόνο στα «πυρά» προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά αναμένεται να παρουσιάσει τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Θα τονίσει παράλληλα πως το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και πως οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές κάνουν ανεξάρτητα και απερίσπαστα την έρευνά τους.

Οι δηλώσεις του Ν. Παππά και το νέο μέτωπο αντιπαράθεσης για τα περί προσυνεννόησης των κομμάτων

Η χθεσινή ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ξεσήκωσε νέο γύρο αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, ενώ από χθες το βράδυ ξέσπασε και νέα εστία σύγκρουσης – εντός και εκτός Βουλής – με αιχμή δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκου Παππά, ο οποίος ανέφερε πως υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και πριν από το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας στα Τέμπη». To ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του διέψευσε τα περί προσυνεννόησης κάνοντας λόγο για «φαντασιώσεις».

Πρόταση δυσπιστίας: Σφοδρή διαμάχη για τις δηλώσεις Ν. Παππά περί προσυνεννόησης της αντιπολίτευσης – Live η συζήτηση

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο κ. Παππάς επανήλθε σήμερα με νέες δηλώσεις του κάνοντας λόγο για απόπειρα «δαιμονοποίησης» από τη Ν.Δ. της προσπάθειας συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. «Βλέπω μία διαδικασία εργαλειοποίησης από τη Ν.Δ. Δεν καταλαβαίνω ποιο ζήτημα πάει να εγείρει» δήλωσε ο κ. Παππάς. «Για το θέμα της κατάθεσης δεν υπήρξε προσυνεννόηση» απάντησε ερωτηθείς σχετικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. «Αυτό που είπα ήταν ότι το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων… Θέλω να σας πω το εξής δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ν.Δ.: «Ντιλαρίσματα» ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις κουρτίνες

Η κόντρα συνεχίστηκε και σε επίπεδο εκπροσώπων Τύπου Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός έκανε λόγο για «ντιλαρίσματα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «πίσω από τις κουρτίνες». «Όπως δήλωσε χθες ο κ. Παππάς, η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας είχε προηγηθεί του δημοσιεύματος που ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε την Κυριακή ως αιτία για την κατάθεσή της. Βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα ‘ντίλαραν’ μεταξύ τους έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει» δήλωσε ο κ. Ρωμανός.

Ν. Ρωμανός για Ν. Παππά: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «ντίλαραν» έχοντας πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει

Βούλα Κεχαγιά: Αποπροσανατολισμός

Σε συνέντευξή της στον «Αθήνα 98.4» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βούλα Κεχαγιά σχολίασε από την πλευρά της πως πρόκειται για «είναι ένα θέμα που άνοιξε η κυβέρνηση, ο κ. Μαρινάκης, στη Βουλή και το αναπαράγουν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης για να αποπροσανατολίσουν από το γεγονός ότι η Ν.Δ., η κυβέρνηση, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, ομοίως και ο κ. Καραμανλής».

Στόχος όπως σημείωσε, είναι «να ενοχοποιήσουν, ενδεχομένως, πολιτικές ζυμώσεις και διεργασίες που γίνονται σε επίπεδο πολιτικών δημοκρατικών και προοδευτικών κομμάτων» και «να μην πουν κουβέντα για διάφορες ‘κοινωνικές’, όπως τις χαρακτηρίζουν, επισκέψεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, υπουργών Επικρατείας, υφυπουργών παρά τω πρωθυπουργώ, σε οικίες επιχειρηματιών».

ΣΥΡΙΖΑ: Πετά το «γάντι» στη Ν.Δ. για συγκρότηση Προανακριτικής

Παράλληλα με ανάρτησή της νωρίτερα σήμερα η κ. Κεχαγιά απηύθυνε κάλεσμα στη Νέα Δημοκρατία να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση Προανακριτικής για τα Τέμπη μιας ή δυο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος και να οδηγηθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής  «και όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται» στην υπόθεση ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης.

Β. Κεχαγιά: Μπορεί να δεσμευτεί η Ν.Δ. για συγκρότηση Προανακριτικής μίας η δύο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;

naftemporiki.gr