Skip to main content

Στ. Θεοδωράκης: Θα είμαστε παρόντες για να πούμε είτε «ναι» είτε «όχι»

Κριτική στον Πάνο Καμμένο άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας ότι «για πρώτη φορά η συγκρότηση μιας κυβέρνησης ανακοινώνεται από τον αρχηγό του έκτου κόμματος».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποταμιού, είναι ζήτημα ουσίας το γεγονός ότι «ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές απόψεις» για αυτό και εγείρονται ερωτηματικά για το «τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη Καμμένου – Τσίπρα».

Ο κ. Θεοδωράκης αναμένεται να συναντηθεί στις 19:00 με τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά από τη συνάντηση, αλλά «κυρίως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης» θα αποφασηνίστεί η στάση του Ποταμιού ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής προς την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

«Εμείς θα περιμένουμε γιατί είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα να γυρίσει σελίδα. Περιμένουμε από τον υπεύθυνο πρωθυπουργό και όχι από τον κ. Καμμένο να μας πει τι θέλει να κάνει και αναλόγως θα απαντήσουμε» τόνισε.

«Σε κάθε περίπτωση», συνέχισε, «το Ποτάμι είναι εδώ και δεν αλλάζει την αρχική του θέση: θα εκτιμάμε κάθε φορά τις προτάσεις της κυβέρνησης και θα είμαστε παρόντες για να πούμε είτε “ναι” είτε “όχι”».

Ερωτηθείς για τις φήμες περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας στην Προεδρία της Δημοκρατίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στο τηλεφώνημα συγχαρητηρίων που δέχτηκε από τον επίτροπο Μετανάστευσης δεν συζητήθηκε το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΜΠΕ