Skip to main content

Στο 10% του ΑΕΠ οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα

Στο 10% του ελληνικού ΑΕΠ ανέρχεται η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την Ελλάδα, όπως διαμήνυσε ο πρόεδρος της Τράπεζας, Βέρνερ Χόγιερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Η συγκεκριμένη επίδοση κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., ως προς το ύψος απορρόφησης των χρηματοδοτήσεων της ΕΤΕπ.

«Μάλλον, δεν υπάρχει άλλη χώρα, όπου οι δραστηριότητές μας είναι ισχυρότερες» τόνισε ο Χόγιερ και υπενθύμισε ότι προκειμένου να στηριχθεί η Ελλάδα, η ΕΤΕπ άλλαξε το μοντέλο λειτουργίας της.

«Φτιάξαμε μια ειδική ομάδα επενδύσεων για την Ελλάδα – με δικό της επικεφαλής – η οποία εργάζεται με μεγάλη επιτυχία» δήλωσε και διαβεβαίωσε πως «σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε» τις δραστηριότητες της ΕΤΕπ. «Θέλουμε να πλησιάσουμε και τους μικρούς πελάτες, σε τομείς εταιρικών επιχειρήσεων» τόνισε ενδεικτικά.

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, γιατί γνωρίζουμε πόσο επείγει η βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα» κατέληξε, στο ίδιο πλαίσιο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ