Skip to main content

Διπλή «απόδραση» κάθε μέρα!

Το ζητούμενο στην πολυάσχολη ζωή μας είναι να νιώθουμε, διαρκώς, πως «είμαστε εδώ», αλλά, κρατάμε το «δικαίωμα» της φυγής από την πεζή καθημερινότητα, τα τετριμμένα, την τυποποίηση… Οι μετακινήσεις μας θέλουμε να είναι ευχάριστες, σβέλτες, με στιλ και σιγουριά! Μας κάνει καλό, που και που, να βλέπουμε τα πράγματα …αφ’ υψηλού για να μην ασφυκτιούμε. Χρειάζεται να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Τη νύχτα με λάμψη και σχετική «αυθάδεια», το πρωί με πρόγραμμα, ακρίβεια και αυστηρότητα, το weekend με δυναμισμό και διάθεση για περιπέτεια, σε βουνό ή δίπλα στη θάλασσα. Όλα αυτά συνδυάζονται εξαιρετικά με τα Jeep Renagade & Compass, μια παραλλαγή στο ίδιο θέμα, θα λέγαμε. Premium προϊόντα με εγγυημένο prestige για τον κάτοχο/χρήστη!

Άνεση-πρακτικότητα

Το brand Jeep έχει περιέλθει στη συνείδησή μας ως θρύλος των 4Χ4, «σφραγίδα» μιας ολόκληρης κατηγορίας εκτός δρόμου οχημάτων, που σε καλούν να πας όλο και πιο πέρα, να κατακτήσεις νέα εδάφη, να αποκτήσεις μοναδικές εμπειρίες! Η προσαρμογή της νέας εποχής Jeep στις πολλές και ιδιαίτερες απαιτήσεις των σύγχρονων οδηγών, ήταν αναπόφευκτη, οπότε έπρεπε να «δέσει» το σκληροτράχηλο παρελθόν με την άνεση και την πρακτικότητα των πολιτισμένων SUV. Έτσι, δημιουργήθηκαν οι νέες γενιές δημοφιλών μοντέλων, που σε μεταφέρουν ατσαλάκωτο, στους δρόμους της πόλης, αλλά, δεν ξεχνούν και τους …προγόνους! Αυτό επιτυγχάνεται απόλυτα με τα Renegade και Compass. Με κοινή αφετηρία, αλλά, εξατομικευμένες ανάγκες, κατά περίπτωση, που ορίζουν και τον ξεχωριστό χαρακτήρα καθενός από τα δύο πολύ ελκυστικά μοντέλα. Άλλωστε διαθέσιμα και τα δύο με προηγμένους turbo κινητήρες βενζίνης ή diesel, αλλά και χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων σίγουρα ταιριάζουν σε κάθε γούστο.

Και σαλόνι και …λιμάνι

Το φινετσάτο και πιο συμπαγές Jeep Renegade, στην πιο φρέσκια εκδοχή του, απέκτησε περισσότερο ευρωπαϊκή κουλτούρα, που, εκτός των άλλων, προϋποθέτει σεβασμό στο περιβάλλον, με έμφαση στην οικονομία καυσίμου. Παράλληλα, πέτυχε  να διατηρήσει και τον χαρακτήρα του πραγματικού 4κίνητου, με  αξιόλογες, εκτός δρόμου, ικανότητες. Με κίνηση μόνο μπροστά ή με μετάδοση και στους 4 τροχούς, ταξιδεύει με μοναδική άνεση, ασφάλεια, αλλά και οικονομία καυσίμου. Και, ναι, παρέχει -θα λέγαμε ξεκάθαρα- «αστική εμπειρία off road», δεδομένου ότι έχει την τάση φυγής από την πεζή καθημερινότητα, κυριολεκτικά στο …τσεπάκι του! Αν είστε «και του σαλονιού και του λιμανιού», τότε το Compass είναι μια ακόμη θαυμάσια επιλογή. Διαθέτοντας ισχυρές δόσεις πολυτέλειας, αυτές που επιζητά το VIP κοινό του, το συγκεκριμένο μοντέλο υιοθέτησε και αυτό την εκτός δρόμου φιλοσοφία της μάρκας, με κομψό τρόπο. Ξεκινώντας από το πάρκινγκ μιας ναυτιλιακής, απόγευμα Παρασκευής, στρέφει την …πυξίδα του προς τα βουνά, υποσχόμενο μακρινές εξορμήσεις χωρίς παραχωρήσεις, όσον αφορά το πόσοι θα πάνε μαζί του και με πόσες αποσκευές!

Πηγαίνουν παντού

Από ένα …εμπορικό κέντρο, για τις αγορές της τελευταίας στιγμής, ξεκινά και το πρόσφατα ανανεωμένο Jeep Renegade για να κυνηγήσει την περιπέτεια. Διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού Sport, Longitude, Limited και Trailhawk, που καλύπτουν κάθε γούστο, με νεανικό στιλ και δυναμικά χαρακτηριστικά. Οι τετρακίνητες εκδόσεις διαθέτουν το δοκιμασμένο σύστημα Selec-Terrain. Κορυφαία έκδοση για off road χρήση παραμένει η Trailhawk. Μην διστάσετε να το …λασπώσετε, όπως απαιτείται για όλα τα πραγματικά εκτός δρόμου οχήματα. Το σύστημα διαχείρισης “Jeep Selec-Terrain”, το οποίο παρέχει πέντε προεπιλεγμένες αυτόματες ρυθμίσεις προσαρμογής πρόσφυσης (αυτόματο, χιόνι, άμμος, λάσπη, βράχια) θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους.

Στα ίδια μονοπάτια και το Compass,  που ως 4κίνητο εφοδιάζεται με τα γνωστά Jeep Active Drive και Jeep Active Drive Low (με κοντές σχέσεις για να σε πάει παντού). Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, όπως και στο Renagade, έχει πέντε ρυθμίσεις (Auto, Snow, Sand, Mud, Rock, με την τελευταία μόνο στην έκδοση Trailhawk), ώστε να επιλεγεί η ιδανική για κάθε έδαφος. Τα παραπάνω συστήματα ενισχύονται με κορυφαίες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, ώστε κανένα εμπόδιο να μην είναι ικανό να ανακόψει την πορεία του αυτοκινήτου. Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα του Compass, πέρα από την απόσταση των 208 χλστ. από το έδαφος, είναι ότι διαθέτει το σύστημα έξυπνης 4κίνησης με δυνατότητα απενεργοποίησης του πίσω άξονα και ικανότητα μετάδοσης της μέγιστης ροπής στον κατάλληλο τροχό.  Στην άσφαλτο το Compass ταξιδεύει σταθερά και χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο πρόσφυσης, καλή ηχομόνωση της καμπίνας, απουσία αεροδυναμικών θορύβων και περιορισμένες κλίσεις στις στροφές. Σβέλτη μετακίνηση με κύρος, άνεση και πολυτέλεια! 

Με στιλ και ασφάλεια

Υπεράνω όλων το στιλ, όμως, αφού, στην ανανεωμένη σειρά Renegade, σχεδιαστικά υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις στους προφυλακτήρες, στα φωτιστικά σώματα που φέρουν τεχνολογία LED αλλά και στην εμβληματική μάσκα με τις επτά γρίλιες. Στην καμπίνα των επιβατών, έχει ανασχεδιαστεί η κεντρική κονσόλα που διαθέτει ειδική θήκη για κινητά τηλέφωνα ενώ έχουν δημιουργηθεί νέες ποτηροθήκες και περισσότερες θέσεις για μικροαντικείμενα.

Jeep και ασφάλεια πάνε πάντα μαζί. Έτσι εκτός από το στιβαρό πλαίσιο στην περίπτωση του Renagade, στον βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται πλέον, το ενεργό σύστημα Lane Sense Departure Warning-Plus και το Intelligent Speed Assist με αναγνώριση ορίων ταχύτητας, ενώ προσφέρεται και αναβαθμισμένη έκδοση του Automatic park assist – park sense που μπορεί να εκτελεί αυτόματα ελιγμούς παρκαρίσματος αλλά και εξόδου από θέση στάθμευσης. Επιπροσθέτως, υπάρχουν τα συστήματα αποτροπής πρόσκρουσης Forward Collision Warning-Plus με Active Emergency Braking, ο ενεργός αυτόματος πιλότος Adaptive Cruise Control, η ειδοποίηση τυφλών σημείων Blind-Spot Monitoring αλλά και η παρακολούθηση κάθετου εμποδίου κατά την οπισθοπορεία Rear Cross Path Detection. Αντίστοιχα τα προηγμένα συστήματα δίνουν βροντερό παρόν και στο Compass, που, διαθέτει, συνολικά, περισσότερες από 70 τεχνολογίες παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, για την απόλυτη προστασία των επιβατών του!

Ψηφιακός κόσμος

Και, επειδή, η συνδεσιμότητα μας ακολουθεί παντού, πια, τα νέα μοντέλα Renegade εφοδιάζονται με το νέο σύστημα infotainment Uconnect 4ης γενιάς, που έχει οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης 5,7 και 8.4 ιντσών και υποστηρίζει τις εφαρμογές διασύνδεσης Apple CarPlay και Android Auto. Αναλόγως και στο Compass προσφέρεται έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών, ενώ, μέσω του προηγμένου συστήματος πολυμέσων Uconnect™ 8.4” NAV με φωνητικές λειτουργίες και δυνατότητες σύνδεσης μέσω Apple CarPlay και Android Auto, οδηγός και επιβάτες είναι πάντα συνδεδεμένοι.

Αρχίστε, λοιπόν, να γράφετε μια νέα σελίδα σε μια γεμάτη εμπειρίες ζωή, επιλέγοντας το πιο ταιριαστό για εσάς 2κινητο ή 4κινητο Jeep. To Jeep Renegade διατίθεται στην ελληνική αγορά από 18.900€ με 4ετή εγγύηση και κάλυψη για 160.000χλμ (ό,τι προηγηθεί), ενώ, το Jeep Compass διατίθεται από 24.900€ , επίσης με την ίδια 4ετή εγγύηση. Όποιο και αν αποφασίσετε να σας συνοδεύει στις αποδράσεις σας θα έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή!