Skip to main content

Ενημέρωση για τα κρούσματα ελονοσίας ζητεί ο ΠΙΣ από ΚΕΕΛΠΝΟ και ΙΣΑ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δύο επιστολές για το θέμα των κρουσμάτων ελονοσίας, τη μία προς τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη δεύτερη προς τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας απέστειλαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Βαρνάβας.

Συγκεκριμένα, ζητούν να ενημερωθούν για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων, καθώς και για τις περιοχές όπου αυτά έχουν παρουσιαστεί, προκειμένου να προβεί ο ΠΙΣ στις ανάλογες ενέργειες ως έχει υποχρέωση από τη νομοθεσία και του θεσμικού του ρόλου.

Στις επιστολές, ο ΠΙΣ αναφέρει: 

Επειδή από τα ΜΜΕ καταστήκαμε κοινωνοί κρουσμάτων ελονοσίας, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας λόγω της τουριστικής περιόδου η οποία συνεχίζεται, παρακαλούμε το ταχύτερο δυνατό να μας αναφέρετε τυχόν κρούσματα ελονοσίας τα οποία έχουν εμφανισθεί στην περιοχή ευθύνης σας, ή άλλων μεταδοτικών νοσημάτων, λόγω και του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, προκειμένου να προβούμε σε ενέργειες που οφείλουμε, για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.