Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Η ιστορική τριήρης «Ολυμπιάς» στη Μαρίνα Ζέας
  • Χρήστος Λούλης: «Έχω πολλή θλίψη και πολλή αισιοδοξία ταυτόχρονα…»
  • Αληθινή επαφή στο 1ο Φεστιβάλ Mind the Fact
  • Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει τον Εθνικό Κήπο στον πολίτη και τον Πολιτισμό

Θέατρο

Χρήστος Λούλης: «Έχω πολλή θλίψη και πολλή αισιοδοξία ταυτόχρονα…»

Καλώντας μας να ανακαλύψουμε τον ίδιο παραλογισμό και τα ίδια αδιέξοδα στις δικές μας σχέσεις, την ίδια σκοτεινή και ζωώδη πλευρά στη δική μας φύση, μέσα από μια θεατρική ιστορία ανθρώπων που τους ενώνει κάθε είδους μοιχεία, ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης μάς μιλά για την παράσταση «Οι τρειςΕυτυχισμένοι».

Εικαστικά

Αληθινή επαφή στο 1ο Φεστιβάλ Mind the Fact

Με σκοπό να μας φέρει σε επαφή με αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν δίπλα μας, το 1ο Mind the Fact, το νέο πολιτιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας, πραγματοποιείται από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, με θεατρικές παραστάσεις, performances, προβολές και εκθέσεις που θα πλημμυρίσουν διαφορετικές γωνιές της Αθήνας.

Βιβλίο

Λεύκωμα για τα «70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων»

Συνοψίζοντας σε 220 σελίδες και 750 φωτογραφίες την ιστορία του ελληνικού animation, με κείμενα και μαρτυρίες δημιουργών και παραγωγών για τα επιτεύγματα, αλλά και τα σφάλματα επτά δεκαετιών δραστηριότητας, κυκλοφόρησε για το ευρύ κοινό το λεύκωμα «70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων».

Μουσεία

Δημοπρατήθηκαν έργα της συλλογής του Αλέξανδρου Ιόλα

Έργα και αντικείμενα από τη συλλογή Ιόλα δημοπρατήθηκαν στις 25 Μαΐου, από τον Οίκο Sotheby's του Λονδίνου, με υψηλότερη τιμή πώλησης για τον πίνακα «Polarisation» του Βίκτορ Μπράουνερ, έναντι 193.750 λιρών (με τιμή εκκίνησης 150.000-200.000 λίρες).

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή