Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • ΚΠΙΣΝ: Αλλαγή σελίδας με την παράδοση στο ελληνικό Δημόσιο
  • Πατρινό Καρναβάλι: Κορύφωση των εκδηλώσεων
  • «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» στους λαβυρίνθους της μνήμης
  • Γιώργος Δημητριάδης: «…η αισιοδοξία φυτρώνει πάντα, κάθε πρωί, μαζί με τον ήλιο, άσχετα αν, στο δειλινό…»

Σινεμά

Ποινική δίωξη εναντίον της διοίκησης του ΦΚΘ το διάστημα 2010 - 2014

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, σε βάρος του πρώην διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), Δημήτρη Εϊπίδη, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ως πρώην προέδρου του καλλιτεχνικού φορέα, αλλά και πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού της περιόδου 2010-2014.

Θέατρο

«Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» στους λαβυρίνθους της μνήμης

Ένα έργο που υπάρχει, αναπνέει και υφίσταται εξαιτίας της ανθρώπινης φαντασίας χωρίς όριο, η οποία θρέφεται από τη  μνήμη, ένα μυθιστόρημα - ωκεανός 3.000 σελίδων, το οποίο, για μεγάλο μέρος της κριτικής, αποτελεί τον κολοφώνα του κοσμοπολίτικου μοντερνισμού, το αριστούργημα του Μαρσέλ Προυστ, «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο», παρουσιάζεται στην ιστορική διασκευή του Χάρολντ Πίντερ.

Μουσική

Γιώργος Δημητριάδης: «…η αισιοδοξία φυτρώνει πάντα, κάθε πρωί, μαζί με τον ήλιο, άσχετα αν, στο δειλινό…»

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιώργος Δημητριάδης επιστρέφει - συνοδευόμενος πάντα από το γκρουπ του, τους Μικρούς Ήρωες - με το single «Η σκουριά», που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και εμπεριέχεται στον νέο του μεγάλο δίσκο, με τίτλο «Τίποτα κακό δεν θυμάμαι». Μας μιλά γι’ αυτήν τη δισκογραφική δουλειά αλλά και για τη σημερινή Ελλάδα.

Εικαστικά

«Τάξη στο Χάος» με έργα της Όπυς Ζούνη

Αναδρομική έκθεση της εικαστικού Όπυς Ζούνη, με τίτλο «Τάξη στο Χάος», παρουσιάζεται στο κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2017.

Βιβλίο

Τομ Χανκς: Συγγραφικό ντεμπούτο για τον διάσημο ηθοποιό

Το ντεμπούτο του ως συγγραφέας ετοιμάζεται να κάνει ο βραβευμένος με Όσκαρ, ηθοποιός Τομ Χανκς. Πρόκειται για μία συλλογή από 17 ιστορίες και θα έχει τον τίτλο «Uncommon Type: Some Stories». Η κάθε ιστορία θα συνδέεται με κάποιον τρόπο με τις γραφομηχανές που όλο και σπανίζουν, καθώς ο ηθοποιός τις λατρεύει.

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή