Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Αφιέρωμα στο «Ολοκαύτωμα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού εβραϊσμού»
  • 22ο Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά
  • Δήλος: Αναστήλωση της Στοάς του Φιλίππου Ε΄
  • Ο «Μέγας Αλέξανδρος» παρατείνει τις παραστάσεις του

Σινεμά

Γούντι Άλεν: Νέα διάψευση στις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης

Ο Γούντι Άλεν απέρριψε εκ νέου σήμερα τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που έχει διατυπώσει σε βάρος του η θετή κόρη του, Ντίλαν Φάροου, κατηγορώντας την οικογένεια Φάροου ότι «επωφελείται κυνικά» από το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης για να εκτοξεύσει «αναξιόπιστους ισχυρισμούς».

Θέατρο

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» παρατείνει τις παραστάσεις του

Μία από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας, ο  Μακεδόνας βασιλιάς Μέγας Αλέξανδρος, ζωντανεύει μέσα από τα μάτια του Ν. Καζαντζάκη, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά, αναδημιουργώντας έναν Αλέξανδρο σε όλες τις πολύπλευρες όψεις του: Αλέξανδρος ο άνθρωπος, Αλέξανδρος ο μυστικιστής, ο οραματιστής, Αλέξανδρος ο Μέγας.

Μουσική

ΕΛΣ: Δωρεάν θέσεις σε ανέργους για την όπερα «Τόσκα»

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) προσφέρει 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι «Τόσκα», την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 7 απόγευμα, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Εικαστικά

Το ΕΕΤΕ καταδικάζει τον βανδαλισμό του γλυπτού «Phylax» στο Φάληρο

Το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) καταδικάζει απερίφραστα  τον βανδαλισμό (σύμφωνα με την καταγγελία του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη) του πολυσυζητημένου γλυπτού του συναδέλφου Κωστή Γεωργίου «Phylax», τοποθετημένου στην παραλία του δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Βιβλίο

Αφιέρωμα στο «Ολοκαύτωμα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού εβραϊσμού»

Εκθέσεις τεκμηρίων και βιβλίων, ομιλίες, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες καλούν το κοινό, για άλλη μια φορά, να αναμετρηθεί ηθικά με το γεγονός που συγκλόνισε τον 20ό αιώνα, μέσα από το αφιέρωμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) στο εβραϊκό Ολοκαύτωμα, με τίτλο: «Το Ολοκαύτωμα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού εβραϊσμού».

Μουσεία

Δήλος: Αναστήλωση της Στοάς του Φιλίππου Ε΄

Στο τέλος του έτους 2017 ολοκληρώθηκαν  οι τρεις φάσεις των προκαταρκτικών εργασιών που εκτελούνται στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος για την αναστήλωση της Στοάς του Φιλίππου Ε΄. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή