Skip to main content

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας κοντά στο Μιλάνο – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας σήμερα το πρωί στην τοποθεσία Πιαλτέλο, κοντά στο Μιλάνο, ενώ σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, ακόμη 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και περίπου 100 άτομα υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς.

«Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι από τρεις ως πέντε βάσει των στοιχείων που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Ferrovie dello Stato ανακοίνωσε ότι περιφερειακή αμαξοστοιχία της Trenord εκτροχιάστηκε στον σταθμό του Πιαλτέλο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Μιλάνο. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των καραμπινιέρων, για τον απεγκλωβισμό επιβατών του τρένου. Με ειδικά μηχανήματα οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανοίξουν τις λαμαρίνες του τρένου για να μπορέσουν να βγάλουν τους τραυματίες που είναι ακόμη παγιδευμένοι. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δεκάδες οχήματα της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.

Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν εργαζόμενοι που μετέβαιναν στην ιταλική πόλη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα κεντρικά βαγόνια του τρένου βγήκαν από την τροχιά τους και έπεσαν πάνω σε στύλους που βρίσκονταν δίπλα στις ράγες. Στην ευρύτερη περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων. 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP