Skip to main content

Ποινές από 5 μήνες έως 10 χρόνια με αναστολή για τους στημένους αγώνες

Πενήντα οκτώ από τους συνολικά ογδόντα τέσσερις κατηγορούμενους καταδικάσθηκαν για τους στημένους αγώνες της υπόθεσης Coriopolis.

Στους περισσότερους καταδικασθέντες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επέβαλε ποινές κάθειρξης και χρηματικές ποινές, ενώ στους υπόλοιπους καταδικασθέντες για διάφορα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης (κατά περίπτωση μετατρέψιμες ή με τριετή αναστολή) με τη μικρότερη να ξεκινά από τους 5 μήνες. 

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην έφεση, επιβάλλοντας ωστόσο κατά περίπτωση περιοριστικούς όρους σε όσους καταδικάσθηκαν με ποινή κάθειρξης.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο Αχιλλέας Μπεος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, ενώ ο Γιώργος Τσακογιαννης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινη 50 χιλιάδων ευρώ. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί οροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγύησης 10 χιλιαδων ευρω.

Naftemporiki.gr