Skip to main content

Στα «χωράφια» του Instagram εισβάλει το TikTok

Η ψηφιακή πλατφόρμα ανακοίνωσε εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών

Κατέκτησε τον κόσμο του Διαδικτύου με τα σύντομης διάρκειας βίντεο που παρήγαγαν και αναρτούσαν οι ίδιοι οι χρήστες και εδώ και λίγο καιρό το TikTok προσπαθεί να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχει στους χρήστες του με διαφόρους τρόπους. Αυξάνει συνεχώς τη χρονική διάρκεια των βίντεο, δημιουργεί νέα εργαλεία αλλά και ξεκινά να παρέχει υπηρεσίες και εφαρμογές που έχουν αποδειχθεί πετυχημένες σε άλλες πλατφόρμες.

Πρόκειται για τακτική που ακολουθείται στον κόσμο των social media από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα και έχει αρχίσει να δημιουργεί συζητήσεις και προβληματισμό για τις εξελίξεις που θα υπάρχουν αφού αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση όλες οι πλατφόρμες θα παρέχουν ουσιαστικά τις ίδιες υπηρεσίες γεγονός που αναμένεται να επιφέρει διαφόρων ειδών μεταβολές στον χάρτη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτογραφίες

Tο TikTok αποστέλλει τα τελευταία 24ωρα στους χρήστες του μια ειδοποίηση ότι θα λανσάρει μια νέα εφαρμογή που θα ονομάζεται TikTok Notes και θα σχετίζεται με δημοσιεύσεις φωτογραφιών στα πρότυπα που γίνεται στο Instagram. Η ειδοποίηση αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορούν να γράφουν και λεζάντες στις φωτογραφίες που θα αναρτούν και θα μπορούν να τις μοιράζονται με άλλους χρήστες. Πάντως η πλατφόρμα δεν θέλει προς το παρόν να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη και παρά το γεγονός την αποστολής της ειδοποίησης στους χρήστες της τα στελέχη της λένε δημοσίως ότι πρόκειται για σχέδια και σκέψεις που βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

Naftemporiki.gr