Skip to main content

Άγνωστο είδος τιτανόσαυρου εντοπίστηκε στην Αργεντινή

Καλλιτεχνική απεικόνιση του τιτανόσαυρου που μόλις ανακαλύφθηκε. πηγή φωτό (Gabriel Lio)

Συνωστισμός γιγάντιων δεινοσαύρων υπήρχε στη Νότια Αμερική

Η Αργεντινή αποτελεί έναν από τους παλαιοντολογικούς παραδείσους αφού ανακαλύπτονται εκεί συνεχώς απολιθώματα δεινοσαύρων και μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι ζούσαν εκεί πολλά είδη τεράστιων σε μέγεθος δεινοσαύρων. Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Cretaceous Research» ερευνητική ομάδα παρουσιάζει την ανακάλυψη ενός ακόμη άγνωστου μέχρι σήμερα τεράστιο δεινόσαυρο που ζούσε στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα Αργεντινή.

Ο δεινόσαυρος που έλαβε την ονομασία Inawentu oslatus ανήκει στην οικογένεια των τιτανόσαυρων Οι τιτανόσαυροι που ήταν από τα μεγαλύτερα όντα που έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στον πλανήτη. Κατά μέσο όρο έφταναν σε μήκος τα 9-12 μέτρα και σε βάρος τους 13 τόνους αν και έχουν εντοπιστεί τιτανόσαυροι με μήκος 15 μέτρων και βάρος περίπου 70 τόνων.

Καλλιτεχνική απεικόνιση του τιτανόσαυρου που μόλις ανακαλύφθηκε. πηγή φωτό (Gabriel Lio)

Ο Inawentu oslatus ζούσε πριν από περίπου 86 εκατ. έτη και είναι από τους μεγαλύτερους τιτανόσαυρους αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών έφτανε σε μήκος τα 15 μέτρα. Η ανακάλυψη αναμένεται να ρίξει φως στην εικόνα του οικοσυστήματος της Νότιας Αμερικής στην ύστερη Κρητιδική περίοδο.

Naftemporiki.gr