Skip to main content

Απέτυχε η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης διαστημικών φορτίων από ευρωπαϊκό έδαφος (βίντεο)

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από μια δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους και του πυραύλου Virgin. (πηγή φωτό Virgin Atlantic)

Ο πύραυλος που ξεκίνησε από αεροδρόμιο της Αγγλίας δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του.

Η προσπάθεια της Βρετανίας να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα εκτοξεύσει από το έδαφος της δορυφόρους στο Διάστημα είχε απογοητευτική κατάληξη αφού ο πύραυλος που θα μετέφερε τους δορυφόρους και ανήκε σε μια θυγατρική του ομίλου της Virgin, την Virgin Orbit, απέτυχε να μπει σε τροχιά. Ο πύραυλος ήταν τοποθετημένος κάτω από τα φτερά ενός τροποποιημένου Boeing 747 που ονομάζεται «Cosmic Girl» το οποίο απογειώθηκε από την παραλιακή πόλη Newquay στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Η αποτυχία προκαλεί ένα ακόμη πλήγμα στις ευρωπαϊκές διαστημικές φιλοδοξίες μετά την αποτυχία της ιταλικής αποστολής πυραύλων Vega-C που πραγματοποιήθηκε από το κοσμοδρόμιο της Γαλλικής Γουιάνας στα τέλη Δεκεμβρίου. «Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί έρευνα από την κυβέρνηση και διάφορους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Virgin Orbit», δήλωσε ο Ματ Άρτσερ, στέλεχος της Διαστημικής Υπηρεσίας της Βρετανίας.

Naftemporiki.gr