Skip to main content

O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν εισβάλουν στο metaverse

Μπορεί οι ειδικοί να λένε ότι θέλουμε ακόμη αρκετά χρόνια μέχρι να αποκτήσει ο εικονικός κόσμος του metaverse υπόσταση τέτοια που να τον καταστήσει κυρίαρχο της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, αν και κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό δεν θα συμβεί τελικά, αλλά τόσο μεγάλες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς όσο εσχάτως και διαφόρων ειδών διασημότητες σπεύδουν να αποκτήσουν το δικό τους χώρο μέσα στο metaverse. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είναι ανάμεσα σε αυτούς.,..

O υπό δημιουργία ακόμη εικονικός κόσμος του metaverse που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον κυβερνοχώρο και το Διαδίκτυο στη σημερινή τους μορφή απέκτησαν όπως φαίνεται τους πρώτους διάσημους «κατοίκους» του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανέθεσαν στην εταιρεία Pax.world που εδρεύει στη Ζυρίχη την είσοδο τους στον κόσμο του metaverse.

Ως γνωστόν όσοι αποφασίζουν να εισέλθουν στο metaverse θα πρέπει να χρησιμοποιούν άβαταρ (εικονικούς χαρακτήρες) για την παρουσία τους εκεί. Ο χρήστης του metaverse μπορεί να επιλέξει τη μορφή που θα έχει το άβαταρ του και πιστεύεται ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θα επιλέγουν ένα άβαταρ που θα αποτελεί το εικονικό τους alter ego, να τους μοιάζει δηλαδή, αλλά θα επιλέγουν κάθε λογής μορφή για να εμφανίζονται σε αυτό το virtual περιβάλλον. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το πριγκιπικό ζεύγος αποφάσισε τα άβαταρ τους να έχουν τα αληθινά τους πρόσωπα και όχι κάτι άλλο. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα εμφανίζονται στο metaverse να πραγματοποιούν επαγγελματικές συσκέψεις και εμφανίσεις ως καλεσμένοι σε διαφόρων ειδών εκδηλώσεις. Συνεργάτες του πριγκιπικού ζεύγους διέρρευσαν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν πιστεύουν ότι το metaverse θα τους δώσει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες επικοινωνίας με το παγκόσμιο κοινό από αυτές που έχουν σήμερα για να κάνουν γνωστές τις απόψεις τους και τις δραστηριότητες τους. Μάλιστα η είδηση προκάλεσε τα πρώτα σχόλια με το εγχείρημα να αποκαλείται… megaverse.

Την ίδια στιγμή διασημότητες όπως ο διάσημος αμερικανός ράπερ  Snoop Dogg και η Πάρις Χίλτον αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους εικονικό περιβάλλον. Ο Snoop Dog έχει δημιουργήσει το «Snoopverse», τον προσωπικό του εικονικό κόσμο μέσα στον εικονικό εικονικό κόσμο Sandbox στον οποίο οι συναλλαγές γίνονται με το κρυπτονόμισμα Ethereum. Ο ράπερ έχει αναδημιουργήσει ψηφιακά την έπαυλη του στο Snoopverse και πουλάει ακίνητα στην εικονική γειτονιά που βρίσκεται η κατοικία του σε όσους θέλουν να γίνουν γείτονες του.

Μάλιστα κάποιος φανατικός οπαδός του ράπερ έδωσε 450 χιλιάδες δολάρια για να γίνει εικονικός γείτονας του. Η Πάρις Χίλτον από την πλευρά της έχει δημιουργήσει το «Paris Hilton World» μέσα στη δημοφιλή ειδικά στις νεαρές ηλικίες πλατφόρμα online gaming Roblox και όπως φαίνεται η κοινότητα των απανταχού σελέμπριτις ετοιμάζεται να αποκτήσει παρουσία στους κάθε είδους εικονικούς κόσμους που έρχονται με φόρα για να αλλάξουν τον τρόπο της ζωής μας.

Naftemporiki.gr