Skip to main content

Φαβορί για την κούπα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα είναι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, που θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης.

Μετά από ένα πολύ κακό ματς, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 56-49 του Αρη στο «Αλεξάνδρειο» και πήραν το δεύτερο «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα του θεσμού.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν ισόπαλο (44-44), αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με… όπλο την εμπειρία και το «καθαρό μυαλό» στην τελική προσπάθεια κατάφερε να ξεφύγει με 53-44 και να καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το ματς.

Ο Ολυμπιακός, πλέον, είναι το μεγάλο φαβορί για τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν απέναντι στην ΑΕΚ, που νωρίτερα έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον πολυνίκη της διοργάνωσης, Παναθηναϊκό.

Και οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχες (14/44 δίποντα 4/22 τρίποντα οι γηπεδούχοι, 11/32 δίποντα, 7/22 τρίποντα οι φιλοξενούμενοι), με τους Πειραιώτες να «καθαρίζουν» το ματς στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου, χάρις στην εκτελεστική δεινότητα του Γιάνις Στρέλνιεκς από τα 6.75μ.

Ο Λετονός γκαρντ ολοκλήρωσε το ματς με 11 πόντους, ένα κλέψιμο και ένα 1 κόψιμο, ενώ καταλυτική ήταν η παρουσία και του Νίκολα Μιλουτίνοφ (11π., 11ριμπ, 2 ασ.).

Από τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισε ο Κουάμε Βον (15π. , 2 ασ., 2 κλ).  Ο Ολυμπιακός είχε, ακόμη, την υπεροχή στα ριμπάουντ (49 έναντι 40 των «κιτρινόμαυρων»), έκανε, όμως, και τα περισσότερα λάθη (15 έναντι 7 του Άρη).