Skip to main content

«Μπαμ» στην Πυλαία ο Προμηθέας

Το «μπαμ» της 1ης αγωνιστικής της Α1 έγινε στην Πυλαία, όπου ο Προμηθέας επικράτησε με 79-73 του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Πάτρας μπήκε στο πρρωτάθλημα με τεράστιο «διπλό» απέναντι στους «ασπρόμαυρους» των… χιλίων προβλημάτων, σε ματς που οι Αχαιοί είχαν την πρωτοπορία στο σκορ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Φαγιέ με 18 πόντους, ενώ από τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν οι Τζόουνς (19π.) και Κλάσεν (17π.).

          Τρία στα τρία οι γηπεδούχοι 

Με τους γηπεδούχους να κάνουν το 3Χ3 άνοιξε η «αυλαία» του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. 

ΑΕΚ, Κολοσσός Ρόδου και ΓΣΛ Φάρος μπήκαν με το… δεξί στη νέα σεζόν επικρατώντας εύκολα ή, δύσκολα επί των Τρικάλων, Ρεθύμνου και Πανιωνίου αντίστοιχα.

Εντυπωσιακή, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος, η ΑΕΚ επικράτησε άνετα των Τρικάλων με 91-72 στο ΣΕΦ και μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Από το ξεκίνημα του δεύτερου 10λεπτου η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου «έσφιξε» την άμυνά της και σιγά-σιγά άρχισε να παίρνει διαφορά που της έδωσε τη δυνατότητα στην επανάληψη να κάνει… περίπατο. Το άσχημο για τους γηπεεδούχους ήταν ο τραυματισμός του Λαρεντζάκη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο νεαρός διεθνής γκαρντ θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Πολύ καλή παρουσία για τους «κιτρινόμαυρους» είχαν οι Σάκοτα (16π.), Μαυροειδής (15π.) και Γκριν (13π.), ενώ από τους Θεσσαλούς ξεχώρισε μόνο ο Μάρεϊ (25π.) 

Ο Κολοσσός Ρόδου ήταν ο μεγάλος νικητής στο «θρίλερ» με το Ρέθυμνο. Η ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» επικράτησε στο φινάλε (64-63), με τον Μέντλοκ να αστοχεί εντελώς αμαρκάριστος σε σουτ τριών πόντων για να χαρίσει το «διπλό» στους Κρήτες, που ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο μέρος.

Στα… χαρτιά ήταν ντέρμπι «νεοφώτιστων», αλλά στο παρκέ, ο ΓΣΛ Φάρος μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο σε «παράσταση για ένα ρόλο».

Οι γηπεδούχοι σε εξαιρετική κατάσταση διέλυσαν τους «κυανέρυθρους» με 98-68, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Βασίλη Μουράτο (14π.) και Ρόλαντ Σάφτενααρ (14π.), οι οποίοι αναδείχθηκαν πρώτοι σκόρερ των νικητών. Από την ομάδα της Νέας Σμύρνης διασώθηκε ο Ζήσης Σαρικόπουλος, που πέτυχε 20 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση.