Skip to main content

Ευρωμπάσκετ 2015: Νέα επίδειξη δύναμης από τη Σερβία, με Βέλγιο η Ελλάδα

Αήττητη και άκρως εντυπωσιακά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων η Σερβία, που έκανε το “5Χ5” επικρατώντας σαν σε προπόνηση της Ιταλίας με 101-82 στο Βερολίνο.

Οι Ιταλοί μπορεί να μην είχαν σήμερα στη διάθεσή τους τον Μπελινέλι, αλλά ήταν αδύνατον να αντιμετωπίσουν με οποιαδήποτε σύνθεση αυτή την ομάδα, που δείχνει προς το παρόν να βρίσκεται πάνω απ΄ όλες τις υπόλοιπες που μετέχουν στη διοργάνωση.

Οι Σέρβοι κατέλαβαν την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο, που ήταν μακράν ο πιο δύσκολος με τη συμμετοχή και των Ισπανίας, Τουρκίας, Γερμανίας και στα νοκ άουτ παιχνίδια θα παίξουν με τη Φινλανδία στη Λιλ, όπου και μεταφέρεται η έδρα του Ευρωμπάσκετ.

Από την πλευρά της, η “σκουάντρα ατζούρα” θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων στο γκρουπ για να μάθει αν θα τερματίσει στη δεύτερη ή την τρίτη θέση.

Στον 4ο όμιλο, το Βέλγιο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του επικρατώντας της Ουκρανίας 79-71 και κατετάγη στην τέταρτη θέση μετά τη νίκη της Λετονίας επί της Εσθονίας με 75-64 και θα παίξει με την Ελλάδα, ενώ οι Ουκρανοί αποκλείστηκαν.

Στον 1ο όμιλο, η Πολωνία νίκησε 78-65 τους Φινλανδούς και με 3-2 νίκες κατάκτησε την τρίτη θέση, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε και η Σλοβενία μετά τη νίκη με 62-51 επί της ΠΓΔΜ, που επιστρέφει στα Σκόπια με νίκη (επί της Ολλανδίας) και τέσσερις ήττες και χάνει δια παντός τον Ιλιέφσκι, που δήλωσε ότι αποσύρεται από την Εθνική ομάδα.