Skip to main content

Απίστευτο Λαύριο, νίκησε τον Παναθηναϊκό και ισοφάρισε

Η εκπληκτική πορεία του Λαυρίου στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών δεν περιορίστηκε, όπως φαίνεται, στην κατάληψη της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο, ούτε με την πρόκριση στον τελικό των πλέι-οφ.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έδωσε συνέχεια και απαντήσεις σε όσους τη θεωρούσαν «σάκο του μποξ» απέναντι στον Παναθηναϊκό, νικώντας τους «πράσινους» με 94-89 στην παράταση (κ.δ. 81-81) και ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.

Ήρωας της τελευταίας στιγμής ήταν ο Κάρτερ, που μέτρησε 20 πόντους κι ευστόχησε στο τρίποντο που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο απίθανος φέτος Μουράτος πρόσθεσε άλλους 19 πόντους και βοήθησε το Λαύριο να ανακάμψει και να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Ο τρίτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (7/6, 20:00) στο ΟΑΚΑ, αλλά είναι σίγουρο ότι η σειρά θα επιστρέψει στο Λαύριο για τέταρτο παιχνίδι.

Με συγκέντρωση σε άμυνα κι επίθεση και πρωταγωνιστές τους Μουράτο και Γερομιχαλό, οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Παναθηναϊκό, πήραν διαφορά από τα πρώτα λεπτά και έφτασαν να προηγούνται 23-10 στο 7΄.

Η είσοδος του Μήτογλου άλλαξε τη ροή του αγώνα, καθώς ο διεθνής φόργουορντ κυριάρχησε στα ριμπάουντ κι ανανέωσε αρκετές επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα στην άμυνα μπορούσε να βγαίνει και να μαρκάρει στην περιφέρεια πιο αποτελεσματικά από τον Παπαγιάννη.

Όταν οι «πράσινοι» βρήκαν και λύσεις με τα τρίποντα του Μπρέι, «έτρεξαν» ένα σερί 11-0 και προσπέρασαν 31-30 στο 16΄, όμως οι παίκτες του Σερελή δεν τα παράτησαν.

Η πιεστική τους άμυνα οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε λάθη και οι Κάρτερ και Ντέιβις έδωσαν ξανά μικρό προβάδισμα στην ομάδα τους, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο 41-40, με το τρίτο τρίποντο του Μπρέι (οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν 0/8 στο πρώτο ημίχρονο).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αισθητά την άμυνά του, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και πήρε το προβάδισμα (48-43). Προσωρινά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 51-51, αλλά με δέκα αναπάντητους πόντους η ομάδα του Οντέντ Κάτας «έχτισε» μία σημαντική διαφορά (61-51).

Το νερό έμοιαζε να έχει μπει στο αυλάκι, όμως το τρίποντο του Μουράτου στο φινάλε του τρίτου δεκάλεπτου κι άλλο ένα του Σάβατζ στο ξεκίνημα του τέταρτου άλλαξαν την ψυχολογία του ματς. Το Λαύριο «έβγαλε» εξαιρετικές άμυνες και με τρίποντο του Γερομιχαλού ολοκλήρωσε την επιστροφή, περνώντας μπροστά 69-68 στο 34΄.

Ο Παπαπέτρου με δύο συνεχόμενα καλάθια έδωσε «ανάσα» στους φιλοξενούμενους, ο (αρνητικός ως εκείνο το σημείο) Ντιαλό σήκωσε στους ώμους του την ομάδα του και της έδωσε προβάδισμα 78-75, αλλά ο Χεζόνια με έξι διαδοχικούς πόντους έφερε τον Παναθηναϊκό κοντά στη νίκη (81-78).

Οι «πράσινοι» επέλεξαν να μην κάνουν φάουλ και ο Κάρτερ τους… τιμώρησε, καθώς με τρίποντο στα 12΄΄ ισοφάρισε 81-81 και έστειλε το ματς στην παράταση, αφού ο Χεζόνια αστόχησε στην εκπνοή.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι «πράσινοι» αστόχησαν σε τέσσερα συνεχή μακρινά σουτ, δύο ο Μήτογλου κι από ένα Χεζόνια – Κασελάκης και οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ευκαιρία.

Ένα τρίποντο του Μουράτου και ένα ανάποδο λέι-απ του Κόζι διαμόρφωσαν το 91-87 και, παρά την αστοχία του Ντιαλό στις βολές (1/4), το Λαύριο κράτησε το προβάδισμα και ο Γερομιχαλός από τη γραμμή «σφράγισε» άλλη μία μεγάλη νίκη.