Skip to main content

Στον τελικό της Ευρωλίγκας η Εφές

Η Αναντολού Εφές είναι η πρώτη φιναλίστ της φετινής Ευρωλίγκας, που φιλοξενείται στην Κολωνία.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν νίκησε με 89-86 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη στον πρώτο ημιτελικό, που αν και βρέθηκε ακόμη και στο -21 προσπάθησε και παραλίγο να γυρίσει ένα χαμένο παιχνίδι.

Στον τελικό της Κυριακής ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης θα αντιμετωπίσει το νικητή από την αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο, προσδοκώντας να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της στη διοργάνωση.

Να σημειωθεί πως οι Μοσχοβίτες είχαν το τελευταίο σουτ του αγώνα και το πήρε ο Κλάιμπερν ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, αλλά ήταν άστοχος.

Με 5/6 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, η Εφές πήρε από την αρχή το προβάδισμα κι έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +12 (13-25) στα 26΄΄ για τη λήξη της πρώτης περιόδου. 

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο MVP της κανονικής περιόδου. Με τον Μίτσιτς να ηγείται η τουρκική ομάδα βρέθηκε στο 15΄ στο +15 (24-39), αλλά οι ατομικές προσπάθειες του Κλάιμπερν βοήθησαν τους Ρώσους να κρατήσουν τη διαφορά σε λογικό πλαίσιο ως το τέλος του ημιχρόνου (37-49).

Με μια «έκρηξη» στις αρχές της τρίτης περιόδου, η Εφές έτρεξε επιμέρους σκορ 11-2 και προσπέρασε με διαφορά 21 πόντων (60-39), αλλά από εκείνο το σημείο άρχισε η αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ.

Με κοντό σχήμα πια, ο Ιτούδης «έφραξε» τις διόδους και η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε να κατεβάζει τη διαφορά. Με τον Λούντμπεργκ να βρίσκει ρυθμό από τα 6,75 και τους Χάκετ, Κλάιμπερν να «τρυπούν» την αντίπαλη ρακέτα με διεισδύσεις, οι Ρώσοι βρέθηκαν στο 39΄ στο -1 (86-87).

Με 1/2 βολές ο Λάρκιν έκανε το 88-86, ο Κλάιμπερν αστόχησε, ο Λάρκιν πάλι πήρε το ριμπάουντ και ξανά με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ.