Skip to main content

Τρίτος ο Άρης, 4η η ΑΕΚ, ερυθρόλευκο «πάρτι» στην Λεωφόρο

Το μοναδικό ερωτηματικό που υπήρχε στην τελευταία αγωνιστική των play off (10η) αφορούσε την ομάδα που θα τερμάτιζε στην 3η θέση, μιας και οι υπόλοιπες ήταν ήδη γνωστές.

Το 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Άρη ξεκαθάρισε τα πράγματα, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κατακτά την 3η θέση και την Ένωση την 4η, παρότι η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε την ευκαιρία να προσπεράσει τον αποψινό της αντίπαλο, αλλά μόνο με «τρίποντο».

Κατά τ΄ άλλα, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, έξι ημέρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ έκανε «πάρτι» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» απέναντι στον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό (4-1), ενώ στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε από τον «αδιάφορο» Αστέρα Τρίπολης με 1-0 (το γκολ των Αρκάδων με πέναλτι ο Γκόμεζ στο 28΄),  έχοντας προφανώς το μυαλό του στον μεγάλο αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει ποια ομάδα θα στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2020/2021.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν για το γόητρό τους στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι στον ελιπέστατο Παναθηναϊκό. Προηγήθηκαν στα πρώτα 15 λεπτά με 2-0, χάρις σε δύο γκολ του Μασούρα, στη συνέχεια πέτυχαν και τρίτο με τον Χασάν, που δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής με την βοήθεια του VAR «γύρισε πίσω» την φάση και υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού (ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Σα).

Ο Πορτογάλος, όμως, διόρθωσε το λάθος του κι απέκρουσε το πέναλτι του Βιγιαφάνιες, στερώντας από το «τριφύλλι» την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς.

Ο Ελ Αραμπί πέτυχε το 3-0 από ασίστ του Μασούρα πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Με το ξεκίνημα το β΄ μέρους ο Μαουρίσιο μείωσε για τον Παναθηναϊκό (53΄), αλλά και πάλι ο Ελ Αραμπί «τιμώρησε» την «πράσινη» άμυνα στο 73΄, «γράφοντας» το 4-1.

Οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Λούκα Βιγιαφάνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η βαθμολογία μετά την 10η (τελευταία) αγωνιστική των play off

Ολυμπιακός    90
ΠΑΟΚ             64
Άρης               61
ΑΕΚ                60
Παναθηναϊκός 53
Αστέρας Τρ.    51