Skip to main content

Μπάσκετ: Μια νίκη μακριά από τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε το πολύ μεγάλο βήμα για την επιστροφή στους τίτλους, μετά τη νίκη με 76-69 στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού.

Η πειραϊκή ομάδα διπλασίασε τις επιτυχίες της στη σειρά των τελικών απέναντι στους «πράσινους» (2-0) και χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά το 2012, έχοντας τον τρίτο αγώνα στο ΣΕΦ, την προσεχή Κυριακή 14 Ιουνίου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πολύ καλή άμυνα, προηγήθηκαν 8-4, αλλά όταν η πειραϊκή ομάδα βρήκε τα «πατήματά» της και ο Χάντερ άρχισε να μαζεύει τα επιθετικά ριμπάουντ και να σκοράρει πέρασε με 14-10 και 21-14 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Με τρίποντο του Λοτζέσκι έγινε το 16-24, όμως η άνοδος του Σλότερ, που έδωσε λύσεις στην επίθεση, σε συνδυασμό με την αστοχία του Ολυμπιακού, επέτρεψε στους «πράσινους» να τρέξουν σερί 10-0, να περάσουν με 26-24 και να βάλουν… φωτιά στην εξέδρα.

Η παρουσία του Αγραβάνη, όμως, αποδείχθηκε καταλυτική σε εκείνο το διάστημα, καθώς και καλή άμυνα έπαιξε και πόντους στην επίθεση έδωσε, για να κλείσει το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό στο +5 (33-38) χάρις σε τρίποντο του Σπανούλη.

Ντάρντεν και Πρίντεζης από την περιφέρεια συντηρούσαν μια διαφορά οκτώ πόντων για τους φιλοξενούμενους, «κόβοντας» ταυτόχρονα τα γόνατα των γηπεδούχων που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Οι συγκινητικές προσπάθειες του Μαυροκεφαλίδη, όμως, που έκανε ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ με 28 πόντους, κρατούσαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι.

Με νέο τρίποντο του Σπανούλη στην τελευταία περίοδο η διαφορά πήγε πρώτη φορά στο +9 (56-65) για τους φιλοξενούμενους, όμως με προσωπικές ενέργειες ο Μαυροκεφαλίδης μείωσε σε 65-69, τρία λεπτά πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός έχανε επιθέσεις επιπόλαια, έμεινε άποντος για τρία λεπτά και οι «πράσινοι» πλησίασαν στο τρίποντο (66-69), αλλά εκεί ξέμειναν από δυνάμεις και ιδέες…