Skip to main content

Μπάσκετ: Στο ΟΑΚΑ η συνέχεια στους τελικούς

Η δεύτερη πράξη των τελικών στην Α1 Ανδρών θα παιχθεί απόψε στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (19:30) με στόχο την ισοφάριση της σειράς και οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν το 2-0 για να φτάσουν μια ανάσα από την επιστροφή στους εγχώριους τίτλους.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται μία νίκη πίσω και πρέπει να αντιδράσουν, αν δεν θέλουν να παραδοθούν αμαχητί. Το έργο τους πάντως μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού ο αντίπαλός τους είναι εντυπωσιακά σταθερός σε απόδοση, παίζει εξαιρετική άμυνα και τη δεδομένη στιγμή εμφανίζεται σαφώς σε καλύτερη κατάσταση.

Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός έχει την ατυχία να στερείται τις υπηρεσίες του Εστέμπαν Μπατίστα που είχε προβληματίσει αρκετά τη φροντ-λάιν των «ερυθρόλευκων» στα παιχνίδια που είχε συμμετάσχει φέτος. Επίσης, οι «νεοφερμένοι» Μόργκαν και Κούπερ δεν δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί απολύτως κι αυτό αποτελεί ακόμη ένα πρόβλημα για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν επαναπαύεται στο προβάδισμα που απόκτησε την περασμένη Κυριακή αλλά θα μεταβεί στο ΟΑΚΑ για το 2-0, προκειμένου να μην ξαναβάλει στο παιχνίδι της ελπίδας τον αντίπαλό του. Η πειραϊκή ομάδα θέλει να επιστρέψει στους εγχώριους τίτλους μετά το 2012 και ποντάρουν όχι μόνο στη δική τους καλή κατάσταση αλλά και στην πίεση των αντίπαλων, που δημιουργεί κόπωση.

Για να τα καταφέρει, ωστόσο, θα πρέπει να παίξει καλύτερα απ΄ ότι στο ΣΕΦ και να περιορίσει αστοχία και νευρικότητα, διατηρώντας την καλή οργάνωση στο παιχνίδι της, που είχε ως αποτέλεσμα η στατιστική υπηρεσία να καταγράψει μόλις τέσσερα λάθη στον πρώτο αγώνα. Ως προς τα αγωνιστικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε σήμερα τον Ιωάννη Παπαπέτρου.