Skip to main content

Στο ΟΑΚΑ θα κριθεί ο τίτλος

Στην έδρα του Παναθηναϊκού θα κριθεί ο εφετινός τίτλος της Α1 το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής (17/06).

Ο Ολυμπιακός με ένα πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο, όπου έκανε επιμέρους σκορ 19-8, επικράτησε με 92-76 του Παναθηναϊκού και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 2-2.

Τα πάντα, πλέον, θα κριθούν σε τρία 24ωρα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπου οι δύο «αιώνιοι» θα «λύσουν τις διαφορές τους»… μία και καλή, με το νικητή να στέφεται πρωταθλητής της περιόδου 2017/2018.

Ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-2 πριν τον αποψινό αγώνα, έδειξε ότι διαθέτει την απαιτούμενη ενέργεια και πίστεψε περισσότερο, ίσως, από τον αντίπαλό του στη νίκη.

Με περισσότερο πάθος από τους «πράσινους» η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν από την αρχή το «αφεντικό» του αγώνα και παρότι οι «πράσινοι» πλησίασαν στα τέλη της τρίτης περιόδου στο -3, εντούτοις στο τελευταίο δεκάλεπτο «πάτησε το γκάζι» και πήρε την διαφορά που της επέτρεψε να φτάσει σε μία άνετη νίκη.

Το ρεσιτάλ των Λοτζέσκι-Τζέιμς έβαλε ξανά στο… κόλπο τους φιλοξενούμενους, όμως οι Πειραιώτες «απάντησαν» με… στυλ στο τέταρτο δεκάλεπτο και δεν επέτρεψαν στον αιώνιο αντίπαλό τους να ελπίσει στο διπλό-τίτλου. 

Εξαιρετικός από τους νικητές ήταν ο Τζαμέλ ΜακΛίν, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους (8/13 βολές). Πολύ καλός ήταν και ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 11 πόντους, ενώ στους 16 σταμάτησε ο Ρόμπερτς. Διψήφιοι ήταν και οι Σπανούλης (13π.), Πρίντεζης (12π.), οι οποίοι βοήθησαν κυρίως στο πρώτο μέρος. 

Ο Τζέιμς ξεχώρισε από τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός πέτυχε 20 πόντους (με 15 στην τρίτη περίοδο), ενώ ο Λοτζέσκι σταμάτησε στους 16 (4 τρίποντα). Άλλους 12 πρόσθεσε ο Καλάθης (έμεινε χαμηλά σε δημιουργία με μόλις 2 ασίστ), άλλους τόσους έβαλε ο Γκιστ που… έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος, ενώ αρνητικοί ήταν οι Ρίβερς (2/6 σουτ) και Σίνγκλετον (3π.).